Šis drėgnas, minkštas ir sviestinis keksas, su vanilės ir šokolado užuominomis kiekviename kąsnyje yra tikrai nugalėtojas keksų kategorijoje. Išraiškingas ne tik skoniu, bet ir savo išvaizda.
Vanilinei tešlai:
- 110 g miltų;
- 60 g sviesto (kambario temperatūros);
- 100 g cukraus;
- 50 g kiaušinių (kambario temperatūros);
- 100 g grietinėlės;
- 3 g kepimo miltelių;
- 2 a.š. vanilės ekstrakto;
- Žiupsnelis druskos.
Šokoladinei tešlai:
- 100 g miltų;
- 60 g sviesto (kambario temperatūros);
- 140 g cukraus;
- 50 g kiaušinių (kambario temperatūros);
- 100 g grietinėlės;
- 20 g kakavos;
- 3 g kepimo miltelių;
- 2 a.š. vanilės ekstrakto;
- Žiupsnelis drusko.
Glazūrai:
- 200 g pieniško šokolado;
- 35 g neutralaus aliejaus;
- 100 g smulkintų migdolų.
Gaminimo eiga:
- Maišytuvu sumaišykite sviestą su cukrumi iki kol masė pabaltuos ir taps puri. Įmaišykite vanilę bei druską. Sudėkite kiaušinius. Palengva sudėkite sausus ingredientus: miltus ir kepimo miltelius.
- Gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite grietinėlę toliau maišydami nedideliu greičiu. Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį.
- Kakavinės tešlos paruošimo principas identiškas kaip ir vanilinės tešlos, tik papildomai reikia įmaišyti kakavą. Pasiruoštą tešlą taipogi sudėti į konditerinį maišelį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros ir pasiruoškite kekso kepimo formą. Į formą pilkite pasiruoštas tešlas jas sluoksniuodami: vanilinės tešlos, tada pakaitomis šokoladinės ir vėl vanilinės – ir taip kol sunaudosite viską. Kepkite 1val 30min (priklauso nuo orkaitės).
- Paruoškite glajų, pirmiausia ištirpindami šokoladą, o tada įpildami aliejaus ir įmaišydami riešutus. Glazuruokite pilnai atvėsusį keksą.