Sausainių pyragas su saulėgrąžomis

Reikės:

  • 3 pok. tamsių sausainių;
  • 2 pok. šviesių sausainių;
  • 50 g šokolado papuošimui.
Rudam kremui:
  • 120 g sviesto;
  • 2 v.š. pieno;
  • 50 g cukraus;
  • 1 skardinė Rududu;
  • 200 g saulėgrąžų.

Saulėgrąžas paskrudinti. Sviestą, pieną ir cukrų išplakti. Per kelis kartus įplakti karamelizuotą pieną. Įmaišyti saulėgrąžas.

Baltam kremui:
  • 400 g grietinės (ne mažiau 30 proc.) P.s.kitą kartą imčiau 600 g;
  • 70 g cukraus;
  • 15 g želatinos užpiltos su 70 g vandens.

Paruošimas:

  1. Grietinę suplakti su cukrumi. Įmaišyti pašildytą želatiną.
  2. Mano forma 18×28 cm išklota plėvele.
  3. Sluoksniavau – šviesūs sausainiai, pusė balto kremo, tamsūs sausainiai, pusė rudo kremo, tamsūs sausainiai, pusė rudo kremo, tamsūs sausainiai, pusė balto kremo, šviesūs sausainiai.
  4. Dėt šaltai bent parai.


Parašykite komentarą