Kaip pasigaminti kokteilį?

Kaip pasigaminti kokteilį namuose?

Uogų kokteilis Receptas: 200 g vyšnių ir mėlynių mikso, 100 g braškių. Gerai nuplaukite uogas ir suplakite trintuve. Tada įdėkite 1/4 prinokusio avokado ir apie 100 ml natūralaus jogurto be skonių. Ir vėl suplakite. Egzotiškas kokteilis Receptas: 1 bananas, 3 persikai, 200 ml nesaldinto jogurto be priedų, 10 g vanilinio cukraus, 2 šaukštai šviežių apelsinų sulčių, 1 valg. … Skaityti toliau

Ką pagaminti iš apelsinų?

Ką pagaminti iš apelsinų?

Apelsinai – ne tik labai skanūs, bet ir naudingi mūsų organizmui. Nežinote ką pasigaminti iš apelsinų? Siūlome 4 receptus. Apelsinų traškučiai Apelsinus supjaustome plonai, labai aštriu peiliu, dedame į džiovyklę arba ant kepimo skardos, kuri padengta kepimo popieriumi. Galite šiek tiek patepti cukraus sirupu, į kurį įdėkite ant peilio galiuko cinamono – bus saldūs traškučiai … Skaityti toliau

Kaip pagaminti guliašą?

Kaip pagaminti namini guliašą?

Nepaisant to, kad Vengrija laikoma guliašo gimtine, lietuvos namų šeimininkės sugebėjo pakeisti šį patiekalą taip, kad jis tikrai taptų mūsų nacionaliniu patiekalu.

🤔 Kas yra guliašas?

Lietuvoje guliašu vadina mėsą, supjaustyta smulkiais gabalėliais, kuri verdama dideliame kiekyje tiršto ir aromatingo padažo. Guliašas patiekiamas su įvairiais garnyrais – ryžiais, virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir kt.


☝️ Patarimai ruošiant guliašą

Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.

Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.

🥘 Kaip išsivirti skanų guliašą?

Svarbus dalykas: mėsa turi būti visiškai išvalyta nuo plėvelių ir kremzlių, gali būti palikti tik ploni riebalų sluoksniai.

Kiaulienos guliašas
Kiaulienos guliašas su bulvėmis
  • Mėsa gausis sultingesnė, jei prieš troškinant ją šiek tiek pakepinsite. Tokia mėsa troškinama mažiausiai pusantros valandos.
  • Jei norite gaminti guliašą su daržovėmis, turite pasiimti daržovių tiek, kiek ir mėsos.
  • Guliašas ruošiamas puode su storu dugnu, pavyzdžiui, ketaus puode.
  • Norėdami gauti tirštą padažą, leidžiama vietoj miltų naudoti krakmolą,. Įmaišykite šaukštelį krakmolo šaltame vandenyje ir, maišydami, įpilkite skysčio į puodą. Jei padažas neatrodo toks tirštas, kokio reikia, pakartokite veiksmą.

🥄 Guliašo receptas

Taigi, norint pagaminti klasikinį jautienos guliašą, jums reikia 1 kg mėsos.

  1. Nuplaukite mėsą po tekančiu vandeniu, supjaustykite mažais kubeliais (maždaug po 20 gramų), padėkite ant rankšluoščio, kad nuo mėsos nutekėtų vanduo, pabarstykite juodaisiais pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
  3. Meskite mėsą į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  4. Perkelkite mėsą į puodą.
  5. Norėdami paruošti padažą, turite naudoti kitą keptuvę. Ant jos suberkite 2 šaukštus miltų, pakepinkite (miltai turėtų įgyti gražų auksinį atspalvį).
  6. Smulkiai supjaustykite 2 svogūnus ir tiek pat morkų, pakepinkite keptuvėje, kurioje buvo kepta mėsa.
  7. Į svogūnus ir morkas įpilkite kelis šaukštus pomidorų pastos, skrudintų miltų, viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į mėsą.
  8. Tada įpilkite vandens – kad mėsa būtų apsemta. Pasūdom ir įdedame maltus juoduosius pipirus.
  9. Guliašą troškinkite ant silpnos ugnies pusantros valandos, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.

Nauji guliašo receptai

Trapi tešla

Trapios tešlos receptas

Šią tešlą paruošti labai lengva, tačiau kočioti yra gan sudėtinga: trūkinėja kraštai, tešla “mėgsta” lipti prie stalo ar kočėlo. Prieš kočiojant tešlą, pabarstykite stalo paviršių ir tešlą miltais ar cukraus pudra. Bekočiojant tešlą karts nuo karto kilstelkite ir po apačia pabarstykite miltų ar cukraus pudros. Trapios tešlos receptas Gamindami tešlą stenkitės minimaliai ją maišyti, nes … Skaityti toliau

Kaip pagaminti humusą?

Kaip pagaminti humusą?

Humusas – tai Egiptietiškas patiekalas, dažniausiai naudojamas kaip užkandis ar padažas. Humusas – tai užkandis, pagamintas iš trintų avinžirnių, sumaišytų su tahini (sezamų aliejus) arba alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska, česnaku. Žodis humusas arabų kalboje reiškia „avinžirnis“. Humusu gali būti gardinamos salotos, sumuštiniai ar karštieji patiekalai, taip pat humusas gali būti valgomas su duonos gaminiais, traškučiais ir šviežiomis daržovėmis. Humusas yra ne tik skanus, bet ir pilnas sočiųjų riebalų rūgščių, vitamino B6, geležies, kalio, magnio, maistinių skaidulų ir yra puikus baltymų šaltinis. Avinžirnių užtepėlė puikiai tinka sveikos mitybos gerbėjams, dėl joje esančių sudėtingų angliavandenių bei mums būtinų nesočiųjų riebalų.

Humuso kalorijos ir maistinė vertė

Dažniausiai 100 gramų humuso turi apie 160-180 kcal, apie 6 g baltymų, 10 g riebalų ir 14 g angliavandenių. Žinoma, viskas priklauso nuo recepte naudojamų ingredientų.

Humuso paruošimas

Paruošimas: visus produktus sudekite į maisto procesorių ir sutrinkite (keletą sveikų avinžirnių galite pasilikti papuošimui). Malkite viską iki vientisos masės.  Jei norite, kad konsistencija būtų tirštesnė, bemaišant vis įpilkite truputėlį vandens. Turėtų gautis skystokos košės pavidalo. Kuo daugiau skysčio pilsite, tuo Jūsų humusas bus skystesnis.

Humusą galite laikyti sandariame indelyje šaldytuve iki 2 parų.

Humuso receptai
Paruoštas humusas namuose

Taigi, 13 skirtingų humuso variacijų:

Pateiksime net 13 humuso receptų, tad kiekvienas galės atrasti tai, kas tiktų jo ar jos skoniui.

Tradicinis humusas:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • 40 gramų tahini pastos;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • česnako skiltelė.

Humusas su feta ir špinatais:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • ½ puoduko susmulkinto fetos sūrio;
  • saujelė susmulkintų špinatų;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • žiupsnelis cinamono.

Juodųjų pupelių humusas:

  • Viena skardinė juodųjų pupelių;
  • Vienas raudonasis pipiras;
  • 2 valgomieji šaukštai laimo sulčių;
  • ¼ smulkintų kalendrų lapų;
  • Vienas arbatinis šaukštelis kmynų.

Humusas su pesto:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • 40 gramų tahini pastos;
  • 2 valgomieji šaukštai pesto;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • Vienas valgomasis šaukštas tarkuoto parmezano sūrio.

Humusas su žalumynais:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • ½ puoduko smulkintų baziliko lapų;
  • ½ puoduko smulintų petražolių;
  • ¼ puoduko smulkino peletrūno;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus.

Burokėlių humusas:

  • 400 gramų konservuotų arba virtų burokėlių;
  • 40 gramų tahini pastos;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • Viena česnako skiltelė.

Humusas su avokadu:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • Vienas sunokęs avokadas;
  • Vienas jalapeno pipiras;
  • ¼ puoduko smulkinto kalendros lapų;
  • 2 valgomieji šaukštai laimo sulčių.

Humusas su čili:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • 40 gramų tahini pastos;
  • 2 valgomieji šaukštai čili padažo;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • ¼ arbatinis šaukštelis citrinos žievelės.

Pupelių humusas su saulėje džiovintais pomidorais:

  • Viena skardinė pupelių;
  • ¼ puoduko saulėje džiovintų pomidorų;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • Vienas arbatinis šaukštelis džiovinto oregano.

Sojų pupelių humusas:

  • 400 gramų virtų sojos pupelių;
  • 40 gramų tahini pastos;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • Viena česnako skiltelė.

Humusas su alyvuogėmis:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • 75 gramų susmulkintų juodųjų alyvuogių;
  • Vienas smulkintas keptas raudonasis pipiras;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • ¼ puodelio smulkintų petražolės lapelių.

Švelnus humusas su jogurtu ir žolelėmis:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • 80 ml graikiško jogurto;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių;
  • ½ arbatinio šaukštelio česnakinės druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų krapų.

Humusas su riešutų sviestu:

  • Viena skardinė avinžirnių;
  • 80 gramų riešutų sviesto;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;
  • Viena česnako skiltelė.

Kuo pakeisti saldumynus?

Daugelis žmonių dažnai nesusimąsto, kiek daug kalorijų yra net ir mažame gabalėlyje mėgstamo deserto. Pavyzdžiui, suvalgius gabalėlį sūrio pyrago, norint sudeginti kalorijas, reikėtų daugiau nei valandą intensyviai plušėti sporto salėje. Tačiau kartais net ir žinant, kokie kaloringi yra mūsų mėgiami desertai, atsispirti norui pasmaližiauti būna labai sunku. Todėl siūlome TO5 skanius, tačiau mažai kaloringus desertus. … Skaityti toliau

Kaip sutirštinti padažą?

Kaip sutirštinti padažą?

Kartais padažui sukurti reikia labai mažai laiko. Skysčio pašalinimas yra lengviausias būdas sutirštinti guliašo ir kitų mėsos patiekalų padažą. Skystis, susidarantis kepant mėsą, turi būti surinktas ir virinamas, kol jis pakankamai tirštės. Būkite atsargūs su prieskoniais! Mažiau druskos ir pipirų – vandens garavimas sustiprina skonį. Kuo sutirštinti skysta padažą? Padažą galite sutirštinti miltais – dažniausiai … Skaityti toliau

Kaip gaminti smidrus?

Kaip pagaminti smidrus?

Smidrai (šparagai) neveltui turi visų daržovių karalienės titulą. O kaipgi kitaip – juose yra daug naudingų medžiagų, turi puikų skonį ir didelę maistinę vertę. Tiesą sakant, paruošti smidrus nėra sunkiau nei kitas daržoves, išskyrus kelis niuansus, kurių žinojimas padės jums pasigaminti šią daržovę, kad ji kiek įmanoma išsaugotų naudingas savybes. Receptų su smidrais yra labai … Skaityti toliau