Nors plokštainis jau seniai nebe šiltas, kvepia taip, tarsi būtų ištrauktas iš orkaitės prieš 15 minučių. Puikiai tinka prie nesaldintos arbatos.
- Trukmė: 15-20 min. ruošti, 45 min. kepti
- Porcijos: apie 24 gabalėliai
- Energetinė vertė: apie 93 kcal/gabalėlis
Ingredientai:
Tešlai:
- 2 vid. kiaušinių;
- 100 g margarino;
- žiupsnio druskos;
- 2 puodelių miltų.
Plokštainiui:
- nedidelės cukinijos;
- vid. mėlynojo svogūno;
- 100 g fermentinio sūrio;
- 1 didelio kiaušinio;
- skiltelės smulkinto česnako;
- įvairių pipirų;
- smulkinto mairūno;
- druskos;
- šviežio raudonėlio (nebūtinai).
Plokštainio paruošimas
- Paruoškite trapią tešlą: išplakite minkštą margariną, įmuškite kiaušinius, supilkite druskos, miltų ir išminkykite tešlą. Miltais pabarstykite stalo paviršių, iškočiokite lakštą, kurį įtieskite į riebalais išteptą kepimo skardą. Skardoje mažu specialiu kočėlu (arba rankomis) paskirstykite tolygiai tešlą.
- Nuplaukite cukiniją, nupjaukite galus. Stambiai sutarkuokite cukiniją į dubenį. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su cukinija. Įtarkuokite sūrio, išmaišykite. Kiaušinį atskirai išplakite šakute ir sumaišykite su cukinijos, svogūno ir sūrio mišiniu. Įberkite prieskonių (išskyrus šviežią raudonėlį, jį pasilikite papuošimui). Išmaišykite masę.
- Įkaitinkite orkaitę iki 170-175°C temperatūros. Tešlą subadykite šakute ir vieną apkepkite kokias 8 minutes. Išimkite, aptepkite daržovių mišiniu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite toje pačioje temperatūroje apie 35-40 minučių. Išimkite, leiskite truputį ataušti. Supjaustykite į 24 gabalėlius. Pavaišinkite išalkusius žmogučius.