Ingredientai:
- 3 – 4 švieži agurkai;
- 1 stiklinė virtų ryžių;
- 200 g. maltos kiaulienos;
- 1 kiaušinis;
- 100 g. sviesto;
- 1 stiklinė grietinės;
- 1 svogūnas;
- 100 g. švelnaus pomidorų padažo;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų;
- šiek tiek Vegetos;
- aliejaus.
Įdarytų agurkų paruošimas
- Agurkus nuploviau, perpjoviau išilgai pusiau ir šaukštu išėmiau sėklas.
- Virtus ryžius sumaišiau su malta mėsa, kiaušiniu, paskaninau Vegeta, druska bei maltais juodaisiais pipirais, įdėjau smulkintą pakepintą ( ir atvėsintą) svogūną, gerai išminkiau.
- Šia mase įdariau agurkus ir apvyniojau juos siūlu.
- Įdarytus agurkus apkepiau keptuvėje su sviestu, sudėjau į puodą, įpyliau vieną stiklinę vandens, taip pat stiklinę grietinės, sudėjau pomidorų padažą, pagal skonį pagardinau druska bei juodaisiais pipirais, uždengiau dangčiu ir troškinau apie 15 minučių.
- Prieš patiekdama nuėmiau siūlus.
- Patiekiau su padažu ir virtomis bulvėmis.
Štai tokie buvo šiandien mūsų pietūs. Skanaus visiems!!! ♥️
RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje