Aviečių uogienė su bananais

Klasikinė aviečių uogienė labai skani, bet jau gana banali. Todėl siūlau pridėti šiek tiek egzotikos. Pavyzdžiui, pasigaminkite aviečių uogienę su bananu. Toliau aš jums papasakosiu išsamiau, kaip tai padaryti.

Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra  8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo sutrikimų ir širdies ligų. Be to, apskaičiuota, kad 100 g aviečių yra tik 36 kilokalorijos, todėl šiuos uogos yra tinkamos ir besilaikantiems dietos.

Kuo naudingi bananai?

  • Maistinė vertė – Vaisiaus minkštime yra apie 75 proc. vandens, 15-20 proc. cukrų, apie 7 proc. krakmolo, 1,3 proc. baltymų, 0,3-0,6 proc. riebalų.
  • Vitaminai – bananuose gausu A, C ir B1, B2, B6 grupės vitaminų.
  • Mineralinės medžiagos – Dėl atitinkamo kalio ir natrio kiekio, JAV maisto ir vaistų institutas rekomenduoja juos vartoti sportininkams ir žmonėms, turintiems problemų su aukštu kraujospūdžiu. Kitos mineralinės medžiagos esančios bananuose tai kalcis, geležis, fosforas, natris ir magnis.

Ingredientai:

  • Avietės – 1 kg;
  • Cukrus – 700 g;
  • Bananai – 3 vnt.;
  • Citrinų sultys – 1 šaukštelis.

Uogienės paruošimas:

  1. Avietes ir bananus sutrinkite į tyrę.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, užvirinkite ir virkite uogienę 15 minučių.
  3. Uogienę supilkite į sterilius stiklainius.
[the_ad id=”6305″] [the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą