Marinuoti geltoni pomidorai su cukinijomis

Žiemą spalvų visada pritrūksta, o jas į gyvenimą tenka įtraukti patiems. Siūlau puikų būdą – spalvingą geltonų pomidorų ruošinį. Užtenka iš spintos ištraukti stiklainį – ir žiemos nuotaika jau šiek tiek geresnė!

Geltonų pomidorų nauda

Geltonuose pomidoruose yra vitaminų B ir C, kalcio, natrio, magnio. Švieži pomidorai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai, kovoja su avitaminoze, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Geltoni pomidorai stimuliuoja inkstus ir padeda sumažinti patinimą. Atsargiai įtraukite juos į racioną sergant gastritu ir opalige. Persivalgyti pomidorų dėl inkstų ligų neverta. Esant polinkiui į alergiją ir tulžies akmenligę, pomidorai nerekomenduojami.

Ingredientai:

  • Geltonieji pomidorai – 800 g;
  • Cukinijos – 1 vnt.;
  • Česnakai – 2 gvazdikėliai;
  • Lauro lapas – 2 vnt.;
  • Serbentų lapai – 2 vnt.;
  • Gvazdikėliai – 4 vnt.;
  • Kvapieji pipirai (žirneliais) – 8 vnt.;
  • Juodieji pipirai (žirneliais) – 12 vnt.;
  • Vanduo – 1 l;
  • Cukrus – 40 g;
  • Druska – 20 g;
  • Actas – 2 šaukšteliai;
  • Žalumynai – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Sterilizuotuose stiklainiuose išdėliokite serbentų lapus, žoleles, česnaką, abiejų rūšių pipirus ir česnako skilteles.
  2. Pomidorus nuplaukite ir taip pat atsargiai sudėkite į stiklainius.
  3. Į ruošinį sudėkite cukinijos griežinėlius.
  4. Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių. Nupilkite vandenį ir supilkite actą į stiklainius.
  5. Užvirinkite 1 litrą vandens, suberkite cukrų ir druską ir virkite, kol ištirps.
  6. Pomidorus užpilkite sūrymu ir užsukite.
[the_ad id=”9498″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą