Žiemą spalvų visada pritrūksta, o jas į gyvenimą tenka įtraukti patiems. Siūlau puikų būdą – spalvingą geltonų pomidorų ruošinį. Užtenka iš spintos ištraukti stiklainį – ir žiemos nuotaika jau šiek tiek geresnė!
Geltonų pomidorų nauda
Geltonuose pomidoruose yra vitaminų B ir C, kalcio, natrio, magnio. Švieži pomidorai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai, kovoja su avitaminoze, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Geltoni pomidorai stimuliuoja inkstus ir padeda sumažinti patinimą. Atsargiai įtraukite juos į racioną sergant gastritu ir opalige. Persivalgyti pomidorų dėl inkstų ligų neverta. Esant polinkiui į alergiją ir tulžies akmenligę, pomidorai nerekomenduojami.
Ingredientai:
- Geltonieji pomidorai – 800 g;
- Cukinijos – 1 vnt.;
- Česnakai – 2 gvazdikėliai;
- Lauro lapas – 2 vnt.;
- Serbentų lapai – 2 vnt.;
- Gvazdikėliai – 4 vnt.;
- Kvapieji pipirai (žirneliais) – 8 vnt.;
- Juodieji pipirai (žirneliais) – 12 vnt.;
- Vanduo – 1 l;
- Cukrus – 40 g;
- Druska – 20 g;
- Actas – 2 šaukšteliai;
- Žalumynai – pagal skonį.
Paruošimas:
- Sterilizuotuose stiklainiuose išdėliokite serbentų lapus, žoleles, česnaką, abiejų rūšių pipirus ir česnako skilteles.
- Pomidorus nuplaukite ir taip pat atsargiai sudėkite į stiklainius.
- Į ruošinį sudėkite cukinijos griežinėlius.
- Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių. Nupilkite vandenį ir supilkite actą į stiklainius.
- Užvirinkite 1 litrą vandens, suberkite cukrų ir druską ir virkite, kol ištirps.
- Pomidorus užpilkite sūrymu ir užsukite.