Šis natūralus ir sveikas patiekalas puikiai papildys jūsų žiemos meniu. Pomidorai savo sultyse naudojami šimtuose ar net tūkstančiuose receptų, todėl pora stiklainių visada pravers. O kad taip paruošti pomidorai geriau išsilaikytų, įpilkite obuolių acto.
Obuolių actas – vienas iš vaisių actų, kuris gaunamas iš fermentuotų obuolių sulčių, kur dedama Acetobacteraceae – acto rūgšties bakterijų. Obuolių sidro actas yra žymiai aromatingesnis.
Ingredientai:
- Pomidorai – 4 kg;
- Druska – 60 g;
- Cukrus – 50 g;
- Obuolių actas – 50 ml;
- Česnakai – 4 skiltelės;
- Gvazdikėliai – 3 pumpurai;
- Lauro lapas – 1 vnt.
Pomidorų paruošimas:
- Iš 2,5 kg pomidorų išspauskite sultis (bet kokiu jums patogiu būdu).
- Užvirinkite, suberkite cukrų, druską, prieskonius ir virkite 10 min.
- Nesmulkintus pomidorus ir česnakus sudėkite į sterilizuotus stiklainius.
- Į verdančias pomidorų sultis supilkite actą.
- Supilkite į pomidorus ir dar 15 minučių sterilizuokite stiklainius.
- Užsukite juos žiemai.