Marinuoti pomidorai su česnaku žiemai

Su česnakais marinuoti pomidorai puikiai tiks prie bet kokio patiekalo! Pomidorai gaunasi saldūs, su nuostabiu česnako aromatu. Šie pomidorai paruošiami lengvai ir paprastai, be papildomo kaitinimo.

  • Paruošimo laikas: 35 min.

Česnako nauda

Česnakai turi antibakterinį ir priešuždegiminį poveikį, kovoja su patogeninėmis bakterijomis. Česnako savybės išsaugomos ir termiškai apdorojus. Česnakai turi priešvėžinį poveikį, saugo smegenis nuo su amžiumi susijusių neurologinių procesų, Alzheimerio ir Parkinsono ligų. Dėl ėsdinančių medžiagų česnakas atsargiai vartojamas sergant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige.

Ingredientai:

  • Pomidorai (dviejų litrų stiklainiui) – 20 vnt.;
  • Česnakai – 80 g;
  • Vanduo – 1 l;
  • Acto esencija – 1 desertinis šaukštas;
  • Lauro lapas – 1 vnt.;
  • Gvazdikėliai – 4 vnt.;
  • Pipirų žirneliai – 5 vnt.;
  • Cukrus – 200 g;
  • Druska – 1 v.š.

Pomidorų paruošimas:

  1. Paruoškite reikiamus produktus. Pomidorus rinkitės vidutinio dydžio, be sugadintų ir minkštų vietų. Daržoves gerai nuplaukite, tada aštriu peiliu išpjaukite kotelius. Į kiekvieną skylutę įkiškite po vieną nulupto česnako skiltelę.
  2. Ant sterilizuoto 3 litrų stiklainio dugno padėkite lauro lapą, penkis juodųjų pipirų žirnelius, keturis gvazdikėlius ir reikiamą kiekį pomidorų su česnaku. Kaip tinkamai sterilizuoti stiklainius ir daug kitų konservavimo patarimų, skaitykite recepto pabaigoje.
  3. Į pomidorų stiklainį iki pat viršaus supilkite verdantį vandenį. Tikslus vandens kiekis priklausys nuo pomidorų ir stiklainių dydžio.
  4. Pomidorų stiklainį uždenkite steriliu dangteliu ir atidėkite 7-10 minučių.
  5. Vandenį iš stiklainio išpilkite į puodą, tai bus patogu daryti per specialų dangtelį su skylutėmis. Atsargiai! Stiklainiai labai karšti!!! Ant viryklės pastatykite puodą su nupiltu vandeniu ir užvirinkite jį.
  6. Į stiklainį su pomidorais suberkite stambią druską sūdymui. Tada supilkite cukrų. Į stiklainį įpilkite vieną desertinį šaukštą 70% acto esencijos.
  7. Supilkite verdantį vandenį iš puodo į stiklainį iki pat viršaus.
  8. Stiklainį sandariai uždarykite steriliu dangteliu.
  9. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, tada uždenkite šilta antklode. Pomidorų stiklainį palikite, kol visiškai atvės.

Pomidorus su česnaku laikykite kambario temperatūroje, tamsioje ir sausoje vietoje.

[the_ad id=”9498″]
Patarimai: prieš dedant sveikus pomidorus į stiklainius, keliose vietose persmeikite juos dantų krapštuku. Tada, pilant karštą sūrymą, odelė nesprogs. Gaminimui geriau naudoti neutralaus skonio filtruotą arba buteliuose išpilstytą vandenį. Jei naudojate vandenį iš čiaupo, žinokite, kad jis gali suteikti patiekalui nemalonų poskonį.

[the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą