Šis receptas patiks aromatingų marinuotų paprikų ir pomidorų mėgėjams. Marinuotus pomidorus su paprikomis lengva paruošti. Cukraus man labiau patinka dėti daug, bet jei pačios daržovės pakankamai saldžios, galima kiekį sumažinti iki 60 g.
Paprikos nauda
Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. Jų vartojimas skatina gerą medžiagų apykaitą ir virškinimą. Sudėtyje esantys vitaminai stiprina kraujagysles, padeda palaikyti regėjimą, gerina odos, nagų ir plaukų būklę. Daržovės sudėtis ir naudingos savybės skiriasi priklausomai nuo spalvos. Raudonojoje – daugiau askorbo rūgšties ir vitamino A. Geltonoje – didelis vitamino C kiekis, net daugiau nei citrusiniuose vaisiuose ir serbentuose.
Ingredientai:
- Pomidorai – 2 kg;
- Paprikos – 500 g;
- Česnakai – 50 g;
- Krapai – 3 skėčiai;
- Juodieji pipirai – 4 žirniai;
- Gvazdikėliai – 2 pumpurai;
- Actas – 80 ml;
- Cukrus – 100 g;
- Druska – 60 g;
- Vanduo (filtruotas) – 2 l.
Paruošimas:
- Pomidorus keliose vietose pradurkite adata.
- Paruoškite papriką, pašalinkite stiebus, sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Nulupkite česnaką ir lengvai nuspauskite peilio ašmenimis.
- Į stiklainius sudėkite krapus, prieskonius, česnaką, paprikas ir pomidorus.
- Užpilkite verdančiu vandeniu iki viršaus, uždenkite dangčiais ir palikite pusvalandžiui.
- Vandenį nupilkite į puodą ir vėl užvirinkite. Supilkite cukrų ir druską.
- Įpilkite acto, nukelkite nuo ugnies ir supilkite į stiklainius.
- Pomidorus užsukite, apverskite aukštyn kojomis ir palikite šiltai parai.