Marinuota paprika – skaniausio užkandžio receptas!

Taip marinuota paprika gaunasi labai kvapni, ryški, aštriai skani. Tai tiesiog tobulas užkandis, kurį nesunkiai pasigaminsite.

Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. Jų vartojimas skatina gerą medžiagų apykaitą ir virškinimą. Sudėtyje esantys vitaminai stiprina kraujagysles, padeda palaikyti regėjimą, gerina odos, nagų ir plaukų būklę. Daržovės sudėtis ir naudingos savybės skiriasi priklausomai nuo spalvos. Raudonojoje – daugiau askorbo rūgšties ir vitamino A. Geltonoje – didelis vitamino C kiekis, net daugiau nei citrusiniuose vaisiuose ir serbentuose.

Reikės šių ingredientų:

  • raudonoji paprika – 2,5 kg;
  • salierai – 200 g;
  • petražolės – 150 g;
  • česnako – apie 100 g arba pagal skonį.

Marinatui reikės:

  • vanduo – 500 ml;
  • augalinis aliejus – 1 stiklinė;
  • actas 9% – 60 ml;
  • lauro lapas – 5 vnt;
  • pipirų žirneliais – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – 50 g.

Marinuotos paprikos paruošimas

  1. Rinkitės “mėsingiausią” ir gražiausią raudonąją papriką – ji pati skaniausia.
  2. Papriką išvalykite nuo sėklų ir kotelio (pačios paprikos pjaustyti nereikia, palikite visą).
  3. Žalumynus susmulkinkite, česnaką supjaustykite griežinėliais.
  4. Marinatui sumaišykite visus ingredientus, užvirinkite ir dalimis sudėkite pipirus, pavirkite 2 minutes iš vienos ir kitos pusės.
  5. Dabar paimkite gilų indą ir sudėkite paprikas sluoksniais, tarp sluoksniu pabarstykite kapotais žalumynais ir česnako skiltelėmis.
  6. Supilkite marinatą, uždenkite dangčiu ir 3 dienas laikykite šaldytuve. Po trijų dienų papriką galite valgyti.
Marinuojam papriką žiemai
Marinuojame papriką žiemai

Taip marinuotą papriką tinka ir žiemai. Teireikia paruošti stiklainius.

Marinuota paprika žiemai

  1. Tiesiog sudėkite viską sluoksniais į stiklainius, užpilkite marinatu ir uždenkite dangteliais.
  2. Stiklainius dėkite į puodą ant rankšluosčio ir užpilkite šiltu vandeniu.
  3. Sterilizuokite nuo užvirimo 20 minučių.
  4. Užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.
  5. Laikyti rūsyje arba sandėliuke.

Kaip matote, viskas labai paprasta, bet gaunasi labai skanu, tereikia pabandyti.



1 komentaras apie “Marinuota paprika – skaniausio užkandžio receptas!”

Parašykite komentarą