Jei jums patinka konservuoti saldūs pomidorai, tuomet jums tikrai patiks šis receptas su medumi. Pomidorai su medumi žiemai – lengvai ir paprastai paruošimi. Medaus dėka, pomidorai yra kvapnūs ir šiek tiek saldūs.
Medaus nauda
Medus visiškai pasisavinamas organizmo ir turi daug naudingų savybių. Tai natūralus imunomoduliatorius, vitaminų šaltinis, kvėpavimo takų ligų profilaktikos priemonė, netgi natūralus antidepresantas. Verta išbraukti iš raciono tiems, kurie serga gastritu, pankreatitu, astma. Diabetikai medų gali valgyti tik pasitarę su gydytoju. Be to, medus yra stiprus alergenas, mažiems vaikams jis duodamas labai atsargiai.
Ingredientai:
- Pomidorai – 600 g;
- Medus – 2 v.š.;
- Druska – 1 a.š.;
- Actas 9% – 1 v.š.;
- Vanduo – 0,5 litro;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Lauro lapas – 2 vnt.;
- Pipirai (žirneliais) – 4-5 vnt.;
- Petražolės – pagal skonį.
Paruošimas:
- Ant sterilizuoto stiklainio dugno suberkite prieskonius: česnaką, lauro lapą, pipirų žirnelius ir šiek tiek petražolių skoniui ir aromatui.
- Pomidorus nuplaukite ir sudėkite į stiklainius. Geriau naudoti mažus pomidorus, jie puikiai dera ir užima mažai vietos.
- Užvirinkite vandenį ir supilkite ant pomidorų stiklainyje.
- Po 10 minučių nupilkite vandenį ir iš jo išvirkite marinatą: vėl užvirinkite, pasūdykite, išmaišykite. Įpilkite medaus, acto, vėl užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Pomidorus užpilkite karštu saldžiu marinatu, užsukite dangčius.
- Stiklainius užklokite antklode ar rankšluosčiu, palikite apverstus per naktį, kol visiškai atvės.
- Tada perkelkite stiklainius į nuolatinio laikymo vietą iki žiemos.