Turinys
Pomidorai su česnaku žiemai – naminė alternatyva parduotuvėje parduodamiems padažams ir pomidorų pastai. Recepte yra tik švieži pomidorai, česnakai ir prieskoniai. Taip paruoštus natūralius pomidorus, galima dėti į pirmuosius patiekalus ir patiekti kartu su užkandžiais.
- Paruošimo laikas: 50 min.
- Porcijos: 2 stiklainiai po 0,5 l
Ingredientai:
- Pomidorai – 1,2 kg;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Lauro lapas – 2 vnt.;
- Juodieji pipirai (žirniais) – 5 vnt.;
- Cukrus – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį.
Paruošimas:
- Pomidorus nuplaukite, kiekviename padarykite kryžiaus formos pjūvį, 2-3 minutėms padėkite į verdantį vandenį, o tada panardinkite į šaltą vandenį. Nulupkite odelę nuo pomidorų.
- Nuluptus pomidorus supjaustykite, tada sumalkite mėsmalės pagalba.
- Pomidorų masę dėkite į puodą, pasūdykite, suberkite cukrų, pipirų žirnelius ir lauro lapą. Gerai išmaišykite, užvirinkite ir maišydami virkite ant vidutinės ugnies 15-20 min.
- Likus porai minučių iki virimo pabaigos, suberkite susmulkintą česnaką, išmaišykite.
- Verdančią pomidorų masę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
Pomidorai turi be galo daug naudingų sveikatai savybių. Tai daržovė turinti itin didelę maistinę reikšmę. Pomidorai valgomi ir žali ir konservuoti, o iš jų gaminamos visiems žinomos sultys, koncentratai, padažai.