Pomidorai su česnaku žiemai

Pomidorai su česnaku žiemai – naminė alternatyva parduotuvėje parduodamiems padažams ir pomidorų pastai. Recepte yra tik švieži pomidorai, česnakai ir prieskoniai. Taip paruoštus natūralius pomidorus, galima dėti į pirmuosius patiekalus ir patiekti kartu su užkandžiais.

  • Paruošimo laikas: 50 min.
  • Porcijos: 2 stiklainiai po 0,5 l

Ingredientai:

  • Pomidorai – 1,2 kg;
  • Česnakai – 3 skiltelės;
  • Lauro lapas – 2 vnt.;
  • Juodieji pipirai (žirniais) – 5 vnt.;
  • Cukrus – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Pomidorus nuplaukite, kiekviename padarykite kryžiaus formos pjūvį, 2-3 minutėms padėkite į verdantį vandenį, o tada panardinkite į šaltą vandenį. Nulupkite odelę nuo pomidorų.
  2. Nuluptus pomidorus supjaustykite, tada sumalkite mėsmalės pagalba.
  3. Pomidorų masę dėkite į puodą, pasūdykite, suberkite cukrų, pipirų žirnelius ir lauro lapą. Gerai išmaišykite, užvirinkite ir maišydami virkite ant vidutinės ugnies 15-20 min.
  4. Likus porai minučių iki virimo pabaigos, suberkite susmulkintą česnaką, išmaišykite.
  5. Verdančią pomidorų masę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
[the_ad id=”6305″]
Pomidorai turi be galo daug naudingų sveikatai savybių. Tai daržovė turinti itin didelę maistinę reikšmę. Pomidorai valgomi ir žali ir konservuoti, o iš jų gaminamos visiems žinomos sultys, koncentratai, padažai.
[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą