Pomidorai savo sultyse yra gana sėkmingas patiekalas. Prie stalo patiekite sveikus pomidorus kaip užkandį, o pomidorų sultis naudokite padažams, ar kitiems patiekalams ruošti. Dalinuosi paprastu receptu.
- Paruošimo laikas: 30 min.
- Porcijos: 2 stiklainiai po 1 l
Ingredientai:
- Pomidorai – 2,4 kg;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Actas (9%) – 2 šaukštai;
- Juodieji pipirai (žirniais) – 12 vnt.;
- Cukrus – 2 šaukšteliai;
- Druska – 1 šaukštelis.
Pomidorų paruošimas:
- Pomidorus nuplaukite ir sandariai sudėkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius.
- Užvirinkite vandenį ir užpilkite verdančiu vandeniu stiklainiuose esančius pomidorus iki viršaus. Stiklainius uždenkite steriliais dangteliais ir palikite 10-15 minučių, kad sušiltų. Tada nupilkite vandenį.
- Likusius pomidorus supjaustykite, tada sutrinkite arba permalkite per mėsmalę. Gautą pomidorų masę galima papildomai pertrinti per sietelį.
- Pomidorų masę dėkite ant ugnies, užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes.
- Įpilkite druskos, cukraus, pipirų žirneliais, kapoto česnako, augalinio aliejaus ir acto. Viską gerai išmaišykite ir nuimkite sultis nuo ugnies.
- Verdančias pomidorų sultis supilkite į stiklainius su pomidorais iki viršaus. Nedelsdami užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis ir atvėsinkite kambario temperatūroje.
Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
[the_ad id=”6305″]Pomidorai turi be galo daug naudingų sveikatai savybių. Tai daržovė turinti itin didelę maistinę reikšmę. Pomidorai valgomi ir žali ir konservuoti, o iš jų gaminamos visiems žinomos sultys, koncentratai, padažai.