Pomidorai savo sultyse be kaitinimo

Pomidorai savo sultyse yra gana sėkmingas patiekalas. Prie stalo patiekite sveikus pomidorus kaip užkandį, o pomidorų sultis naudokite padažams, ar kitiems patiekalams ruošti. Dalinuosi paprastu receptu.

  • Paruošimo laikas: 30 min.
  • Porcijos: 2 stiklainiai po 1 l

Ingredientai:

  • Pomidorai – 2,4 kg;
  • Česnakai – 2 skiltelės;
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Actas (9%) – 2 šaukštai;
  • Juodieji pipirai (žirniais) – 12 vnt.;
  • Cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Druska – 1 šaukštelis.

Pomidorų paruošimas:

  1. Pomidorus nuplaukite ir sandariai sudėkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius.
  2. Užvirinkite vandenį ir užpilkite verdančiu vandeniu stiklainiuose esančius pomidorus iki viršaus. Stiklainius uždenkite steriliais dangteliais ir palikite 10-15 minučių, kad sušiltų. Tada nupilkite vandenį.
  3. Likusius pomidorus supjaustykite, tada sutrinkite arba permalkite per mėsmalę. Gautą pomidorų masę galima papildomai pertrinti per sietelį.
  4. Pomidorų masę dėkite ant ugnies, užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes.
  5. Įpilkite druskos, cukraus, pipirų žirneliais, kapoto česnako, augalinio aliejaus ir acto. Viską gerai išmaišykite ir nuimkite sultis nuo ugnies.
  6. Verdančias pomidorų sultis supilkite į stiklainius su pomidorais iki viršaus. Nedelsdami užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis ir atvėsinkite kambario temperatūroje.

Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.

[the_ad id=”6305″]
Pomidorai turi be galo daug naudingų sveikatai savybių. Tai daržovė turinti itin didelę maistinę reikšmę. Pomidorai valgomi ir žali ir konservuoti, o iš jų gaminamos visiems žinomos sultys, koncentratai, padažai.
[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą