Baklažanai su pupelėmis žiemai

Baklažanų ir pupelių receptas žiemai

Būtinai išbandykite šį receptą. Baklažanai su pupelėmis yra sotus ruošinys, kurį galima atidaryti greitam užkandžiui. Toks patiekalas aktualus kai nėra laiko ar noro ką nors gaminti. Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio lygį, teigiamai veikia širdies ir … Skaityti toliau

Baklažanai su paprika žiemai

Baklažanai su paprika žiemai

Šiandien pasidalinsiu dar vienu skaniu baklažanų paruošimo žiemai receptu. Gaminsime juos kartu su paprika. Gaunasi kvapniai ir vidutiniškai aštriai. Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio lygį, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei normalizuoja vandens-druskų balansą organizme. … Skaityti toliau

Baklažanai su pupelėmis žiemai be kaitinimo

Baklažanai su pupelėmis žiemai be kaitinimo

Baklažanų salotas galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Bet kaip malonu žiemą atidaryti naminių ruošinių stiklainį! Šios salotos sočios ir skanios. Iš jų galite išvirti skanią sriubą, patiekti kaip užkandį, karštą ar šaltą garnyrą. Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina … Skaityti toliau

Baklažanai pomidoru padaže be kaitinimo

Baklažanai pomidoru padaže be kaitinimo

Rudenį taupios šeimininkės stengiasi kuo daugiau derliaus apdoroti, kad žiemai paruoštų įvairesnių daržovių patiekalų. Pasitaiko labai įvairiausių ir įdomių receptų. Šiandien gaminsime baklažanus pomidorų padaže. Žiema taip paruošti baklažanai suvalgomi akimirksniu. Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio … Skaityti toliau