Šviežių kopūstų apkepas orkaitėje

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 4
Ar patiekalo pavadinimas Jums skamba įdomiai? Dar iki šiol niekada nemėginote išsikepti apkepo su kopūstais? Tikrai rekomenduoju tai padaryti, nes titin skanu ir netikėta. Esu visiškai tikra, kad tie kas ragaus,, net nesupras, kad valgo kopūstų apkepą. Apie šį apkepą aš perskaičiau viename žurnale ir labai susidomėjau, tai nusprendžiau išmėginti. Ir tikrai patiko. Net mano vyras, kuris nesupranta kaip patiekalas vakarienei gali būti be mėsos valgė ir labai gyrė!

Receptui reikės:

  • baltagūžių kopūstų: ketvirtadalio
  • kiaušinių: 3
  • kefyro: 1 stiklinės
  • miltų: 1 stiklinės
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejaus: 30 mililitrų

Paruošimas

  • Pradžioje kopūstą smulkiai supjaustyk arba sutarkuok.
  • Tada kepimo indą patepk šlakeliu aliejaus ir sudėk susmulkintą kopūstą.
  • Tuomet iš kiaušinių, kefyro, aliejaus, miltų ir kepimo miltelių išplak užpilą.
  • Gautą plakinį pilk ant kopūstų ir dėk kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių.
  • Kepimo laikas priklausys nuo jūsų turimos orkaitės ir naudojamos kepimo skardos dydžio. Aš pati šį kartą kepiau pakankamai didelėje, bet žemoje orkaitėje – man iškepė per pusvalandį, jeigu kepsi aukštoje ir mažesnio skersmens formoje gali prireikti kepti apie 40 minučių arba net šiek tiek ilgiau.
  • Patiek ir skanauk!

2 komentarai apie “Šviežių kopūstų apkepas orkaitėje”

Parašykite komentarą