Orkaitėje kepti karamelizuoti burokėliai pagal Beatą

Be galo gardus, itin lengvai pagaminamas ir labai universalus burokėlių pagaminimo būdas. Šitaip paruoštus burokėlius galima naudoti kaip užkandį prie sūrio, kaip priedą salotoms, sumuštiniams su rūkyta arba sūdyta lašiša, taip pat kaip garnyrą prie mėsos, žuvies, o taip pat be galo skanu patiekti su švediškais mėsos kukuliais. Jie tikrai taps pačia didžiausia vakaro žvaigžde, žodžiu, begalinė erdvė Jūsų fantazijai. Beje, negalima pamiršti ir Kūčių stalo, kurį jie neabejotinai papuoš. Aš pati asmeniškai itin mėgstu burokėlius ir šis receptas yra neginčijamai vienas iš pačių tobuliausių. Išsikepti burokėlius (net iškart rekomenduoju dvigubą kiekį) galima savaitgalį ir savaitės eigoje džiaugtis nuostabiu, greitu ir sveiku užkandžiu (sandariame indelyje šaldytuve jie kantriailauks 3-4 dienas).

Išmėginkite šį receptą ir pakelkite visai paprastus burokėlius į restoraninį lygį. 🙂

Receptui reikės:

  • burokėliai: 3 (vid. dydžio)
  • raudonieji svogūnai: 1 (vid. dydžio)
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (idealiausiai tiks šviesus cukranendrių muscovado)
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • šviežias rozmarinas: 1 šakelės (nėra būtina)
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Paruošimas

  • Pradžioje pasiruošk keramikinį, kuriame kepsi. Jis neturi būti nei per mažas, nei per didelis, toks, kuriame burokėliai panašiai sutilptų vienu sluoksniu.
  • Orkaitę įkaitink iki 170 laipsnių temperatūros.
  • Burokėlius (žalius, tai yra nevirtus) nulupk, nuplauk, nusausink rankšluostiniu popieriumi, supjaust maždaug vidutinio dydžio skiltelėmis ir sudėk į kepimo indą.
  • Svogūną nulupk, supjaustyk plonais pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapok ir viską sudėk ant burokėlių.
  • Viską apibarstyk cukrumi, druska, juodaisiais pipirais, užpilk aliejų ir gerai išmaišyk.
  • Kepimo indą dėk į įkaitintą orkaitę (170 laipsnių) ir kepk maždaug 45-60 minučių. Kas 10 minučių būtinai viską permaišyk.
  • Po maždaug 45 minučių pradėk tikrinti burokėlius: ploną peilį arba šakutę įsmeik į kelis burokėlius, jie turėtų būti jau pilnai iškepę, bet dar vos vos kieti viduje, jei dar itin kieti, tada kepk papildomas 10-15 minučių ir dar kartą patikrink.
  • Jei norisi, kad iškepti burokėliai ir svogūnai būtų šiek tiek labiau karamelizuoti, tada padidink temperatūrą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepk dar maždaug 5 minutes.
  • Iškeptus burokėlius išmaišyk ir palik maždaug 5 minutes atvėsti, tada paragauk ar pagal skonį netrūksta druskos bei pipirų.
  • Patiek ir skanauk!


1 komentaras apie “Orkaitėje kepti karamelizuoti burokėliai pagal Beatą”

  1. Su visa pagarba visiems kitiems karamelizuotų burokėlių receptams, šis man asmeniškai kol kas pats geriausias kokį esu suradusi. 🙂

    Atsakyti
Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą