Keptos stintos keptuvėje su miltais

Šis unikalus receptas, kuriame tradicijos susipina su modernia virtuve, išryškina autentišką lietuviškos kulinarijos dvasią. Keptos stintos keptuvėje su miltais yra patiekalas, pasižymintis ne tik išskirtiniu skoniu, bet ir paprastu, greitu paruošimo būdu, leidžiančiu išlaikyti žuvies sultingumą bei traškų apvalkalą. Galimos ingredientų alternatyvos: Vietoje tradicinių kvietinių miltų rekomenduojama naudoti kukurūzų miltus arba ryžių miltus – ypač … Skaityti toliau

Keptos stintos orkaitėje

Keptos stintos orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Stintos – nedidelės, bet gardžios žuvytės, kurios Lietuvoje ypač vertinamos dėl savo unikalaus skonio ir švelnios tekstūros. Šis tradicinis lietuviškas patiekalas ypatingai populiarus žiemos-pavasario sezono metu, kai stintos aktyviai migruoja. Orkaitėje keptos stintos išlaiko visas vertingas maistines savybes ir natūralų skonį, o paprastas paruošimo būdas leidžia mėgautis … Skaityti toliau

Keptos stintos su miltais, keptuvėje

Keptos stintos su miltais, keptuvėje

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Stintos – tai mažos, tačiau labai skanios žuvelės, ypač populiarios Lietuvoje žiemos metu. Jų unikalus agurkų aromatas ir švelni tekstūra paverčia jas tikru delikatesu. Keptos stintos su miltais – tradicinis patiekalas, kuris lengvai paruošiamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Galimos ingredientų alternatyvos Stintos: Jei neturite stintų, galite … Skaityti toliau

Kiek kepti stintą?

Kiekvienais metais sausio mėn. pradeda kibti stintos. Šviežių stintų galima rasti turgavietėse, pas žvejus, žvejų “kioskeliuose”, parduotuvėse ir netgi jų prieigose. Taip pat šeimininkės laukia, kada jų vyrai, grįžę iš žvejybos, pradžiugins giliuose ežeruose, Baltijos jūroje ar Kuršių mariose agurkais kvepiančiomis žuvimis. Kad šeimininkėms, žmonoms ar vyrams nereikėtų galvoti ir ieškoti kaip kepti stintą, pateikiame laiko … Skaityti toliau