Kaip kepti doradą?

Kaip garnyras, doradai tinka keptos ir virtos bulvės, ryžiai, šviežių daržovių salotos, taip pat bet kokios troškintos daržovės.

Prieš kepant doradą, į jos pilvą galite įmesti susmulkintą česnako skiltelę su smulkiai pjaustytu baziliku ar rozmarinu.

Dorados marinavimas prieš kepimą

Doradą prieš kepant galima marinuoti su bet kokiais prieskoniais pagal skonį. Pavyzdžiui, į citrinų marinatą galite įberti kapotų mėtų kekę.

Marinatas:

  • Imbieras – mažas gabalėlis;
  • Sojų padažas – 3 šaukštai;
  • Obuolių sidro actas – 2 šaukštai;
  • Sezamo aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai.

Paruošimas:

Smulkiai sutarkuokite imbierą, sudėkite į dubenį, supilkite sojų padažą, obuolių actą, sezamų ir saulėgrąžų aliejų. Gerai išmaišyti. Patiekdami žuvį užpilkite padažu.

Kiek kepti doradą?

  • Doradą kepkite keptuvėje po 10 minučių iš kiekvienos pusės.

Kaip kepti doradą?

Kepta dorada
Kepta dorada su citrina

Ingredientai:

  • Dorada – 2 vnt., sveriantys apie 500 gramų;
  • Citrina – 1 vnt;
  • Miltai – 150 gramų;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Malta džiovinta paprika – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska pagal skonį;
  • Aliejus – 80 mililitrų.

Dorado kepimas:

  1. Kruopščiai išskalaukite Doradą po tekančiu vandeniu. Tada atsargiai nupjaukite pelekus, žiaunas ir nuvalykite žvynus.
  2. Išilgai pilvo padarykite pjūvį, pašalinkite visą vidų. Nepažeiskite tulžies pūslės, nes joje yra medžiagos, kuri patekusi ant žuvies mėsos, dorados skonį padarys kartų.
  3. Dar kartą kruopščiai nuplaukite žuvį.
  4. Žuvį nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, padėkite ant pjaustymo lentos ir skerdenoje padarykite 3-4 pjūvius.
  5. Viduje ir išorėje žuvį įtrinkite pipirais, paprika, druska.
  6. Sudėkite žuvį į gilų dubenį ir apšlakstykite pusės citrinos sultimis. Palikite marinuotis 20 minučių.
  7. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  8. Miltus persijokite ir apvoliokite juose žuvį iš abiejų pusių.
  9. Dėkite doradą į keptuvę ir kepkite po 10 minučių iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
  10. Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite supjaustytais citrinos griežinėliais.

Kepta doradą patiekite karštą.

Dorados kalorijų kiekis – 96 ​​kcal / 100 gramų

Kepta dorada puikiai dera su pomidorų, abrikosų, česnakų, džiūvėsių, kiaušinių, garstyčių ir kitais padažais.

Dorados su Tellicherry pipirais receptas

Ingredientai:

  • 1 dorada (450 g.);
  • 1/2 citrinos;
  • Keletas česnako skiltelių;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Rozmarino šakelė;
  • Tellicherry pipirai;
  • Druska.

Gaminimo eiga:

  1. Doradą išskrodžiame, nuvalome žvynus ir nuplauname.
  2. Šone padarome 3 pjūvius, į kuriuos dedame citrinos griežinėlius.
  3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus, ir porą minučių pakepiname česnako skilteles.
  4. Įdedame rozmarino šakelę ir pakepame keletą sekundžių, kol virtuvėje pakvips šiuo prieskoniu. Viską dedame į žuvies vidų.
  5. Doradą dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, įberiame šiek tiek druskos ir nepagailime juodųjų Tellicherry pipirų, kurie žuviai suteiks gaivų citrusinį aromatą.
  6. Apšlakstome citrinos sultimis ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 30 minučių.

Patiekiame su gražgarstėmis ir pomidorais.



Parašykite komentarą