Turinys
Kaip garnyras, doradai tinka keptos ir virtos bulvės, ryžiai, šviežių daržovių salotos, taip pat bet kokios troškintos daržovės.
Prieš kepant doradą, į jos pilvą galite įmesti susmulkintą česnako skiltelę su smulkiai pjaustytu baziliku ar rozmarinu.
Dorados marinavimas prieš kepimą
Doradą prieš kepant galima marinuoti su bet kokiais prieskoniais pagal skonį. Pavyzdžiui, į citrinų marinatą galite įberti kapotų mėtų kekę.
Marinatas:
- Imbieras – mažas gabalėlis;
- Sojų padažas – 3 šaukštai;
- Obuolių sidro actas – 2 šaukštai;
- Sezamo aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai.
Paruošimas:
Smulkiai sutarkuokite imbierą, sudėkite į dubenį, supilkite sojų padažą, obuolių actą, sezamų ir saulėgrąžų aliejų. Gerai išmaišyti. Patiekdami žuvį užpilkite padažu.
Kiek kepti doradą?
- Doradą kepkite keptuvėje po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Kaip kepti doradą?
Ingredientai:
- Dorada – 2 vnt., sveriantys apie 500 gramų;
- Citrina – 1 vnt;
- Miltai – 150 gramų;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Malta džiovinta paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska pagal skonį;
- Aliejus – 80 mililitrų.
Dorado kepimas:
- Kruopščiai išskalaukite Doradą po tekančiu vandeniu. Tada atsargiai nupjaukite pelekus, žiaunas ir nuvalykite žvynus.
- Išilgai pilvo padarykite pjūvį, pašalinkite visą vidų. Nepažeiskite tulžies pūslės, nes joje yra medžiagos, kuri patekusi ant žuvies mėsos, dorados skonį padarys kartų.
- Dar kartą kruopščiai nuplaukite žuvį.
- Žuvį nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, padėkite ant pjaustymo lentos ir skerdenoje padarykite 3-4 pjūvius.
- Viduje ir išorėje žuvį įtrinkite pipirais, paprika, druska.
- Sudėkite žuvį į gilų dubenį ir apšlakstykite pusės citrinos sultimis. Palikite marinuotis 20 minučių.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Miltus persijokite ir apvoliokite juose žuvį iš abiejų pusių.
- Dėkite doradą į keptuvę ir kepkite po 10 minučių iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
- Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite supjaustytais citrinos griežinėliais.
Kepta doradą patiekite karštą.
Kepta dorada puikiai dera su pomidorų, abrikosų, česnakų, džiūvėsių, kiaušinių, garstyčių ir kitais padažais.
Dorados su Tellicherry pipirais receptas
Ingredientai:
- 1 dorada (450 g.);
- 1/2 citrinos;
- Keletas česnako skiltelių;
- Alyvuogių aliejus;
- Rozmarino šakelė;
- Tellicherry pipirai;
- Druska.
Gaminimo eiga:
- Doradą išskrodžiame, nuvalome žvynus ir nuplauname.
- Šone padarome 3 pjūvius, į kuriuos dedame citrinos griežinėlius.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus, ir porą minučių pakepiname česnako skilteles.
- Įdedame rozmarino šakelę ir pakepame keletą sekundžių, kol virtuvėje pakvips šiuo prieskoniu. Viską dedame į žuvies vidų.
- Doradą dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, įberiame šiek tiek druskos ir nepagailime juodųjų Tellicherry pipirų, kurie žuviai suteiks gaivų citrusinį aromatą.
- Apšlakstome citrinos sultimis ir dedame į 200 °C orkaitę kepti 30 minučių.
Patiekiame su gražgarstėmis ir pomidorais.