- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 4
Neseniai rodžiau kaip iškepti heką keptuvėje su svogūnų žiedais ir tą receptą Jūs labai išgyrėte. Tad nusprendžiau dar vieną būdą kaip galima paruošti heką tešloje su alumi, kuris taip pat labai patinka mūsų šeimai. Tikrai paruošimas nėra labai sunkus, o rezultatas labai geras. Būtinai pamėginkite!
Beje, prie tokios patiekalo labai tinka koleslovo kopūstų salotos.
Taip pat labai rekomenduoju grietinėlės padažą su garstyčių grūdeliais. Imamės gamybos!
Receptui reikės:
- heko filė: 800 gramų
- miltai: 150 gramų
- džiūvėsiai: 30 gramų
- kiaušiniai: 1-2
- alus: ~50-70 mililitrų
- druska
- pipirai
- aliejus
Paruošimas
- Pradžioje heko filė supjaustyk nedideliais gabaliukais bei pabarstyk druska ir pipirais.
- Tada dubenėlyje sumaišyk miltus su džiūvėsiais, kiaušiniu ir alumi. Berk druskos bei pipirų.
- Tuomet žuvies gabaliukus sudėk į tešlą ir apvoliok, kad visi tolygiai pasidengtų tešla.
- Įkaitink keptuvę su aliejumi ir dėk žuvies gabaliukus, kuriuos kepk po maždaug 4 minutes iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus.
- Patiek ir skanauk!