Apverstas karamelizuotų bananų pyragas

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 35 min
  • Porcijos: 8
Neseniai gaminau keptą tinginį su bananais, apie kurį galiu pasakyti tik pačius geriausius žodžius. Bet taip jau nutiko, kad jam prisipirkau per daug bananų, tad teko galvoti ką būtų galima nuveikti su likusiais. Ir internete susiradau apverstas pyragą su karamelizuotais bananais, kurį nusprendžiau išmėginti. Ir tikrai nenusivyliau – fantastiškai skanus, greitai buvo suvalgytas. Tad šiandien kepiau jį jau antrą kartą. Tikras skanumėlis. Pasigaminam!

Receptui reikės:

  • gerai prinokusių bananų: 4
  • kiaušinių: 1
  • rudo cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
  • jogurto: 100 gramų (galima pakeisti grietine)
  • aliejaus: 50 mililitrų
  • speltos miltų: 170 gramų
  • sviesto: 30 gramų (1 valgomojo šaukšto)
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • druskos: žiupsnelio

Paruošimas

  • Pradžioje keptuvėje ruošk karamelę – ištirpink sviestą ir tris valgomuosius šaukštus cukraus.
  • Tada karamelę supilk į formos dugną (aš gamindama naudoju silikoninę apvalią kepimo formą), ant viršaus sudėliok perpjautus išilgai bananus, perpjauta puse žemyn, kad pyragiui kepant jie karamelizuotųsi (man šį kartą sutilpo 2,5 banano).
  • Po to tešlą užmaišyk tikrai itin paprastai – išplak kiaušinį su druska, vaniliniu cukrumi bei likusiu šaukštu cukraus, į plakinį pilk jogurtą ar grietinę, aliejų, sudėk sugnaibytus likusius bananus ir viską gerai išplak.
  • Tuometi į tešlą sudėk persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  • Paskui tešlą pilk į formą ant bananų ir kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
  • Pravėsus formą apversk, kad karamelizuoti bananai būtų pyrago viršuje.
  • Pjaustyk ir skanauk atvėsusį!


1 komentaras apie “Apverstas karamelizuotų bananų pyragas”

Parašykite komentarą