Mėsainiai su lašiša, varške ir pomidorais

  • Paruošimas: 40 min
  • Gaminimas: 10 min
  • Porcijos: 4

Ieškote sveikesnės mėsainių alternatyvos? Šis gardus lašišos mėsainis su varške yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis skaniu, bet maistingu patiekalu. Lašiša, būdama omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kartu su baltymų gausia varške sukuria tobulą derinį, kuris ne tik sotus, bet ir naudingas jūsų organizmui. Šis receptas yra puikus būdas įtraukti daugiau žuvies į savo mitybą, o rezultatas pranoks visus jūsų lūkesčius. Mėsainis išsiskiria švelniu lašišos skoniu, kurį papildo gaivūs pomidorai ir traškios salotos.

Galimos ingredientų alternatyvos:

Lašišą galima pakeisti upėtakiu arba tunu. Varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu. Aisbergo salotas galima pakeisti romaninėmis salotomis arba špinatais. Česnakinį padažą galima pakeisti jogurtiniu, avokado arba garstyčių padažu.
Patiekalo gaminimo patarimai:

Prieš formuojant paplotėlius, įsitikinkite, kad varškė gerai nusausinta – tai padės išlaikyti geresnę konsistenciją. Formuojant paplotėlius, rankas galima šiek tiek sudrėkinti vandeniu, kad masė neliptų. Kepant svarbu neperkepti lašišos, kad ji išliktų sultinga.
Kalorijos:
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 1616 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 404 kcal.

Receptui reikės:

  • Lašiša: 200 g.
  • Varškė: 200 g. (galima keisti varškės sūriu)
  • Svogūnai: 25 g.
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Citrinos žievelė: 1 arbatinis šaukštelis.
  • Pomidorai: 80 g.
  • Aisbergo salotos: 100 g.
  • Druska: pagal skonį.
  • Pipirai: pagal skonį.
  • Česnakinis padažas: 1/2 šaukštelio.
  • Bandelės mėsainiams: 4 vnt.

Paruošimas

  • Smulkiai supjaustomi svogūnai ir sudedami į didelį dubenį.
  • Lašiša susmulkinama į nedidelius gabalėlius ir sudedama į dubenį su svogūnais.
  • Į tą patį dubenį įdedama gerai nusausinta varškė, įmušamas kiaušinis, suberiama tarkuota citrinos žievelė.
  • Masė pagardinama druska ir pipirais pagal skonį, viskas kruopščiai išmaišoma.
  • Iš paruoštos masės formuojami vienodo dydžio paplotėliai.
  • Suformuoti paplotėliai sudedami į lėkštę, sandariai apvyniojami maistine plėvele.
  • Paplotėliai dedami į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
  • Kol paplotėliai stingsta, paruošiami kiti ingredientai: pomidorai supjaustomi plonais griežinėliais, salotos nuplaunamos ir nusausinamos, bandelės perpjaunamos pusiau.
  • Praėjus 30 minučių, įkaitinama keptuvė ant vidutinės ugnies.
  • Paplotėliai kepami po 4-5 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir iškeps vidus.
  • Ant apatinės bandelės dalies tepamas pasirinktas padažas.
  • Ant padažo dedamos salotos, tada – iškeptas lašišos paplotėlis.
  • Ant paplotėlio dedami pomidorų griežinėliai.
  • Mėsainis uždengiamas viršutine bandelės dalimi.
  • Santrauka: Šie lašišos mėsainiai yra puikus pasirinkimas ieškant sveikesnės greito maisto alternatyvos. Jie yra maistingi, skanūs ir nesudėtingi pagaminti. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Mėsainius galima gaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų. Nepamirškite, kad geriausias skonis išgaunamas patiekiant iš karto po pagaminimo, kol lašišos paplotėlis dar šiltas.

1 komentaras apie “Mėsainiai su lašiša, varške ir pomidorais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą