Perlinių kruopų košė su morkomis, paprikomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Kiek pamenu visi dietologai rekomenduoja košę valgyti rytais. Angliavandeniai, energija visai dienai, graži oda ir t.t. Kai praeitą rudenį teko ilgokai pagulėti ligoninėje, o po to sanatorijoje, tai košių atsivalgiau visam likusiam gyvenimui. Bent jau man taip atrodė. Nors tiesą pasakius nelabai aš jas ir mėgstu, ypač saldžias, virtas piene, o jeigu ji avižų ir dar su razinomis, tai manęs prie stalo nekvieskite… iš tolo užuodžiu blogį. Geriau jau tegul būna miežinė su spirgučiais, kurią kaip delikatesą prisimenu nuo studentavimo laikų, kai per sesiją visas tėvų įdėtas maistas būdavo suvalgytas ir likę tik lašiniai, kruopos, miltai. Pasigardžiuodami kirsdavome iš vieno bliūdo, kad indų plauti nereikėtų, egzaminams ruošdavomės gi!

Kaip ten bebūtų, bet paelija ypač su jūros gėrybėmis, ar rissoto su baravykais, o plovas su ėriena, sušiai su šviežia žuvimi ir t.t.? Puikiausios košės su ryžiais, kurių net specialios rūšys buvo išveistos, kad gautųsi toks ir tik toks patiekalas. Taigi, ryžių košė įgijusi mandrus pavadinimus ir skirtingas gaminimo technikas priverčia ne tik mano, bet ir didžiausių gurmanų liežuvius svaigti iš malonumo. Bet šiandien aš ne apie tai. Šiandien aš tiesiog apie tingėjimą stovėti prie puodų. Gaminu perlinių kruopų košę.

  • Porcijos: 3 asmenims

Ingredientai:

  • 200 g perlinių kruopų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 1 paprika;
  • 6 saulėje džiovinti pomidorai;
  • 1 stiklinė balto sauso vyno;
  • aliejaus kepimui;
  • druska;
  • pipirai.

Paruošimas:

  1. Perlines kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2 valandoms.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką, papriką, saulėje džiovintus pomidorus.
  3. Išbrinkusias kruopas puode virkite apie 1 valandą. Įpilkite vyną.
  4. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus, šiems apkepus suberkite morkas, paprikas, pomidorus.
  5. Kai viskas gražiai apkeps supilkite į puodą ir išmaišykite. Virkite nuolat maišydami kol kruopos galutinai suminkštės, skoniai susigers.

Nei čia mandras patiekalas, nei čia ką, bet kartais tiesiog smagu paišdykauti.



Parašykite komentarą