Perlinės kruopos verda 40 min. – 1,5 val. priklausomai nuo jų rūšies.
Kaip virti perlinių kruopų košę?
Virimo subtilybės: prieš virimą perlines kruopas reikia gerai perplauti kelis kartus keičiant vandenį.
Po to kruopas rekomenduojama užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 12 val. Po to dar kartą perplauti, pasūdyti ir tik tada virti. Perlines kruopas reikia virti dideliame puode, vandens taip pat negailėkite.
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Ingredientai:
- Perlinės kruopos 500 g virtų
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Pomidorai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 3 arbat. š. šlakelis
- Mėtos 5 g kelios šakelės
- Vanduo 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Gaminimas:
1. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, cukiniją ir svogūną kubeliais.
2. Įkaitintame aliejuje porą minučių pakepinkite svogūną, tada sudėkite ir pomidorus su cukinijomis, ant mažos ugnies kepkite apie 10 min.
3. Įmaišykite kruopas, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir patroškinkite dar 10 min. Paruoštą troškinį dėkite į dubenėlius, papuoškite šviežiomis mėtomis. Labai skanu su pomidorų padažu.