Sriuba su voveraitėmis

Ši sriuba yra man pati skaniausia, nes labai mėgstu grybus. Kiekvieną rudenį ją verdu su plačia šypsena veide. Man patinka šią sriubą pabalinti su grietinėle, nes ji labai tinka su voveraitėmis. Bet kas nemėgsta tokios – gali tiesiog nepilti grietinėlės. Sriubą viriau 4l puode, tai drąsiai galite keisti kiekius.

Ingredientai:

  • 300-400 g voveraičių;
  • 100 g Shiitake grybų (arba kitų miško grybų);
  • 2 -3 bulvių;
  • 1 didesnės morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 saliero lapkočio;
  • saujos šaldytų žirnelių;
  • 150 g šoninės;
  • 2 kūbeliai daržovių sultinio;
  • saujos krapų;
  • 100 ml grietinėlės.

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite šoninę. Nuskuskite morkas. Jas supjaustykite. Supjaustykite salierą ir svogūnus smulkiai.
  2. Pirmiausiai keptuvėje su lašeliu aliejaus pakepinkite šoninę. Kai apskrus sudėkite ją į dubenį. Toje pačioje keptuvėje lengvai pakepinkite morkas, svogūną ir salierą.
  3. Pirmiausia į puodą su vandeniu dedu grybus, juos apverdu, nugrėbiu susidariusias putas. Verdu apie 10-15 minučių.
  4. Kai grybai apvirs įdėkite sultinio kūbelius, suberkite apkeptas morkas, salierą, svogūną ir šoninę. Pavirkite apie 10-15 minučių tada suberkite supjaustytas bulves, šaldytus žirnelius.
  5. Kai bulvės išvirs supilkite grietinėlę, pavirkite ant mažos ugnies 5minutes.
  6. Po 5 minučių išjunkite kaitrą ir suberkite kapotus krapus. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą