Grikių sriuba su džiovintais grybais

Grikių sriubos privalumai – greitas pagaminimas, lengvas virškinimas, puikus alkio numalšinimas dėl didelio skaidulų kiekio, organizmo aprūpinimas naudingomis medžiagomis (vitaminais, makro-, mikroelementais). To puikus pavyzdys – sriuba su grikiais ir bulvėmis. O dar pridėsime džiovintus grybus.

Ingredientai:

  • Vanduo – 2l;
  • Bulvės – 3 vnt.;
  • Svogūnai – 2 vnt.;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Grikiai – 8 v.š.;
  • Augalinis aliejus – 4 v.š.;
  • Lauro lapas 1 vnt.;
  • Džiovinti grybai – 2 v.š.;
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį;
  • Druska pagal skonį;
  • Krapai pagal skonį.

Paruošimas

Sriubą su grikiais ir džiovintais grybais lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Grikius nuplaukite, sudėkite į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių.
  2. Tada nuvalykite morkas ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Džiovintus grybus sutrinkite kavamale arba blenderiu į miltelius.
  3. Puode storu dugnu įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami (4-5 min.).
  4. Į juos sudėkite lauro lapą ir susmulkintus grybus. Išmaišykite ir po poros minučių įpilkite vandens. Užvirinkite.
  5. Nupilkite vandenį iš grikių ir sudėkite į puodą su keptomis daržovėmis. Virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.
  6. Nuvalykite bulves ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į sriubą, pagardinkite druska ir virkite, kol suminkštės, apie 10 minučių. Paruoštą sriubą supilkite į lėkštes, pagardinkite pipirais ir papuoškite smulkintais krapais. Skanaus!
[the_ad id=”6305″]

Paruoštą sriubą su grikiais, bulvėmis ir džiovintais grybais patiekite karštą. Nepaisant to, kad naudojami gana įprasti ingredientai, sriuba yra skani. Džiovinti grybai sultinį daro sodrų ir kvapnų, grikiai suteikia būdingą skonį, bulvės – sotumo, o keptos morkos ir svogūnai – saldžias skonio natas.

Patarimas: ruošdami sriubą su grikiais ir bulvėmis, galite naudoti ir šviežius grybus, juos supjaustę griežinėliais ir apkepę keptuvėje.
[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą