Agurkų sriuba su grybais

Tokia sriuba su raugintas agurkas ir grybais – sodraus rūgštaus skonio. Patiekalas gaunasi labai sotus, todėl tikrai tiks per pasninką, taip pat vegetarams ir veganams.

Ingredientai:

  • 70 g bulvių;
  • Grybų sultinio;
  • 10 g. džiovintų grybų;
  • Kelių raugintų agurkų;
  • 5 svogūnų;
  • 2 petražolių šaknys;
  • Druska, cukrus, lauro lapai ir pipirai pagal skonį;
  • Grietinė.

Sriubos paruošimas

  1. Vandenį, kuriame virė grybai perkoškite, sudėkite skiltelėmis supiaustytas bulves, įberkite druskos ir virkite.
  2. Po 10 min. sudėkite svogūnus. Kai bulvės išverda sudėkite kubeliais supjaustytus grybus, nuluptus ir supiaustytus agurkus, petražolių šaknis ir virkite dar 15 – 20 min.
  3. Prieš virimo pabaigą sudėkite lauro lapus, pipirus.
  4. Sriubą paskaninkite cukrumi, bei sviestu.

Patiekite su grietine. Taip pat galite smulkiai papiaustyti petražolių ar krapų ir pabarstyti ant sriubos. Skanaus!



Parašykite komentarą