Tokia sriuba su raugintas agurkas ir grybais – sodraus rūgštaus skonio. Patiekalas gaunasi labai sotus, todėl tikrai tiks per pasninką, taip pat vegetarams ir veganams.
Ingredientai:
- 70 g bulvių;
- Grybų sultinio;
- 10 g. džiovintų grybų;
- Kelių raugintų agurkų;
- 5 svogūnų;
- 2 petražolių šaknys;
- Druska, cukrus, lauro lapai ir pipirai pagal skonį;
- Grietinė.
Sriubos paruošimas
- Vandenį, kuriame virė grybai perkoškite, sudėkite skiltelėmis supiaustytas bulves, įberkite druskos ir virkite.
- Po 10 min. sudėkite svogūnus. Kai bulvės išverda sudėkite kubeliais supjaustytus grybus, nuluptus ir supiaustytus agurkus, petražolių šaknis ir virkite dar 15 – 20 min.
- Prieš virimo pabaigą sudėkite lauro lapus, pipirus.
- Sriubą paskaninkite cukrumi, bei sviestu.
Patiekite su grietine. Taip pat galite smulkiai papiaustyti petražolių ar krapų ir pabarstyti ant sriubos. Skanaus!