Turinys:
Labai greitas ir paprastas būdas pagaminti skanų, o svarbiausia – sveiką apkepą su voveraitėmis vakarienei.
Ingredientai 2 porcijoms:
- Voveraitės – 300 g (galima naudoti ir kitus grybus);
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Švieži špinatai – 1 saujelė;
- Mėlynasis sūris – 30–40 g;
- Pienas – 150 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska pagal skonį.
Voveraičių apkepo paruošimas
- Supjaustykite dideles voveraites ir pakepinkite svieste su smulkintu česnaku iki auksinės rudos spalvos.
- Suberkite švarius ir sausus špinatus ir kepkite dar 2 minutes, kol špinatai patamsės ir pastebimai susitrauks.
- Perkelkite į ugniai atsparų indą, užpilkite plaktais kiaušiniais su pienu ir lengvai pasūdykite (atsižvelgdami į sūrio sūrumą).
- Įdėkite mėlynąjį sūrį ir lengvai išmaišykite.
- Pašaukite į įkaitintą iki 190 ° C orkaitę ir kepkite 17–20 minučių.
Skanaus!
Apkepas su špinatais, voveraitėmis ir sūriu
Pasiruošimo laikas | Paruošimo laikas | Porcijos |
20-25 minutės | 45-55 minutės | 4-5 porcijos |
Ingredientai:
- Voveraitės – 250 g;
- Česnakai – 2-3 skiltelės;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Špinatai – 400 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt.;
- Pienas – 200-250 ml;
- Fetos sūris – 60 g;
- Parmezanas – 100 g;
- Mocarela – 100 g.
Apkepo paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
- Špinatus reikia nuplauti. Tada sudėkite juos į koštuvą, kad nutekėtų visas vanduo.
- Voveraites nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite.
- Į keptuvę įpilkite augalinį aliejų ir apkepkite grybus su česnaku, kol išgaruos visa drėgmė.
- kepimo pabaigoje įberkite pipirų ir druskos.
- Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
- Špinatus tolygiai paskleiskite indo apačioje.
- Tada suberkite keptas voveraites ir viską apibarstykite fetos sūriu.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną ir parmezano sūrį, įberkite šiek tiek druskos ir prieskonių.
- Supilkite mišinį ant apkepo.
- Viršų pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
- Įdėkite indą į orkaitę. Kepkite apkepą iki auksinės rudos spalvos (nuo 45 minučių iki valandos).
Kaip patiekti?
Patiekite apkepą iš viršaus pabarstę tarkuotu Mocarela sūriu. Skanaus!