Grybų sriuba visada yra absoliutus skanėstas! Iš šviežių voveraičių pagaminta sriuba džiugins gilesniu skoniu ir ryškiu aromatu. Tokia voveraičių sriuba paruošiama visai nesunkiai ir labai greitai. Sriubos tekstūra gaunasi šilkinė ir malonios oranžinės spalvos dėka žiupsnelio šafrano.
Kreminė sriuba su voveraitėmis ir šafranu
Ingredientai:
- Voveraitės – 400 g;
- Sviestas – 90 g;
- Druska – pagal skonį;
- Kvietiniai miltai – 2 v.š.;
- Grietinėlė – 200 ml;
- Svogūnai – 1vnt.;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Vištienos sultinys – 1,5 litro;
- Šafranas – 0,25 šaukštelio.
Trintos voveraičių sriubos paruošimas
- Pašildykite vištienos sultinį. Į atskirą puodą storu dugnu sudėkite 30 gramų sviesto ir 2 v.š. miltų.
- Sviestą ištirpinkite, kaitindami ir maišydami su miltais, šiek tiek pakepinkite, kol atsiras riešutų aromatas (apie 1 min.).
- Karštą sultinį pamažu supilkite į miltų ir sviesto mišinį, visą laiką gerai maišydami padažą šluotele iki vientisos konsistencijos. Sumažinkite ugnį ir leiskite padažui virti 20 minučių.
- Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kruopščiai nuplaukite voveraites, pašalinkite visus nešvarumus ir žemės likučius.
- Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kad sviestas nesudegtų. Grybus ir svogūnus pakepinkite aliejaus mišinyje. Iš grybų turi išgaruoti visas skystis, o svogūnas tapti minkštas.
- Užpildykite šafraną vandeniu (jei gaminate tik suaugusiems skirtą sriubą, šafraną galite užpilti brendžio ar burbono šlakeliu). Paruoškite reikiamą kiekį grietinėlės 20% riebumo.
- Į grybus supilkite paruošto šafrano, išmaišykite (jei gaminate su alkoholiu, leiskite jam išgaruoti 2-3 minutes).
- Grybus perkelkite į blenderį, įpilkite šiek tiek padažo iš puodo ir viską sutrinkite iki vientisos tyrės.
- Grybų tyrę supilkite į puodą su likusių padažų, maišykite šluotele, kol visiškai susimaišys.
- Supilkite grietinėlę, vėl gerai išmaišykite, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sriubą patiekite su traškiais skrebučiais.