Gnocchi su pievagrybių padažu

Pats paprasčiausias ir pats mėgstamiausias mano receptas! Pagaminsite greitai, skaniai ir neprireiks jokių ypatingų ingredientų.

Gnocchi – skaidulų, amino rūgščių, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Patiekalai su gnocchi sotūs, sušildo, papildo energijos atsargas. Bulvės saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaiko kraujagysles, stiprina imuninę sistemą. Gnocchi piktnaudžiauti nereikėtų, nes produktas jau savaime yra kaloringas ir dažniausiai patiekiamas su dar kaloringesniais papildais.

Ingredientai:

  • 500 g bulvių su lupena;
  • 150 g speltos miltų +kočiojimui;
  • 1/2 a.š. druskos.
Padažui:
  • 250 g pievagrybių;
  • 1 stiklinės sojų pieno;
  • 1 vidutinio dyždio svogūno;
  • 1/2 a.š. ciberžolės;
  • 1 šaukšto aliejaus tinkančio kepimui;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Šviežių petražolių papuošimui.

Paruošimas:

  1. Bulves nuplaukite ir išvirkite. Tuomet atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Bulves sumalkite su mėsmale, o jeigu neturite sutrinkite šakute arba grūstuve.
  3. Bulves sumaišykite su miltais, druska ir išminkykite tešlą.
  4. Tešlą padalinkite į 4 dalis, stalviršį pabarstykite miltais ir iš kiekvienos tešlos dalies formuokite tešlos ritinėlius (virvutes) ir tuomet supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
  5. Išvirkite virtinukus. Užkaitinkite vandenį, įdėkite žiupsnį druskos ir sudėkite virti, palaukite kol iškils ir su kiaurasamčiu išimkite.
  6. Kol virtinukai verda pasiruoškite padažą. Svogūną ir pievagrybius supjaustykite. Svogūną kuo smulkiau. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūną, tuomet sudėkite pievagrybius ir maišydami dar kepkite apie 5 minutes. Supilkite sojų pieną, sudėkite prieskoniu ir kepkite dar 7 minutes. Į padažą sudėkite išvirusius virtinukus, uždengite keptuvės dangtį ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su šviežiomis petražolėmis.

Skanaus!

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą