Balta mišrainė be bulvių

Su visais savo privalumais “Baltoji mišrainė” yra gana sočios ir sunkios salotos. Bet mes pasigaminsime šiek tiek lengvesnę versiją. Pavyzdžiui, kartais užtenka iš recepto tik išimti bulves. Toliau recepte papasakosiu, kaip tai padaryti ir, svarbiausia, kaip sureguliuoti likusias ingredientų proporcijas.

Ingredientai:

  • Virta dešra – 300 g;
  • Morkos – 2 vnt.;
  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Žalieji žirneliai – 300 g
  • Agurkai – 2 vnt.;
  • Marinuoti agurkai – 2 vnt.;
  • Kiaušinių tryniai (virti) – 2 vnt.;
  • Grietinė – 8 šaukštai;
  • Garstyčios – 1 šaukštelis;
  • Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas.

Paruošimas:

  1. Išvirkite morkas ir kiaušinius. Leiskite jiems atvėsti.
  2. Visus baltos mišrainės ingredientus supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Padažui sumaišukite grietinę su citrinos sultimis, garstyčiomis ir virtais tryniais.
Baltoji mišrainė – tai virtos mėsos ar dešros, šviežių agurkų, virtų kiaušinių ir bulvių salotos. Kartais dedama virtų morkų, konservuotų žirnelių, o vietoj šviežių agurkų naudojami sūdyti. Visi ingredientai dažniausiai supjaustomi mažais kubeliais. Salotos gardinamos majonezu. Originalaus salotų recepto išradimas priklauso puikiam šefui – Lucienui Olivier, dirbusiam restorane „Ermitažas“ Maskvoje. Patiekalas buvo pavadintas jo vardu. Palaipsniui receptas pasikeitė ir tapo tokiu, kokį žinome dabar. Šiais laikais Olivje laikomas tradiciniu švenčių patiekalu. Dažniausiai jis ruošiamas Naujiesiems metams.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą