Balta mišrainė be kiaušinių

Būna, kad daržovės baltai mišrainei jau paruoštos, bet kiaušinių namuose nera. Ar tikrai reikia bėgti į parduotuvę? Žinoma galite, bet ne visada norite tai daryti. Mano paruoštas baltos mišrainės receptas, kur nenaudosime kiaušinių ateina į pagalbą. Gaunasi labai skanu!

Ingredientai:

  • Virta dešra – 300 g;
  • Bulvės – 3 vnt.;
  • Obuoliai – 1 vnt.;
  • Agurkai – 2 vnt.;
  • Žalieji žirneliai – 200 g;
  • Marinuoti agurkai – 1 vnt.;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Majonezas – 130 g.

Paruošimas:

  1. Iš anksto išvirkite bulves su lupenomis ir leiskite joms atvėsti.
  2. Nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
  3. Tokiais pačiais kubeliais supjaustykite likusius ingredientus.
  4. Į baltą mišrainę suberkite žirnelius ir pagardinkite majonezu.
Baltoji mišrainė – tai virtos mėsos ar dešros, šviežių agurkų, virtų kiaušinių ir bulvių salotos. Kartais dedama virtų morkų, konservuotų žirnelių, o vietoj šviežių agurkų naudojami sūdyti ar marinuoti. Visi ingredientai dažniausiai supjaustomi mažais kubeliais. Salotos gardinamos majonezu. Originalaus salotų recepto išradimas priklauso puikiam šefui – Lucienui Olivier, dirbusiam restorane „Ermitažas“ Maskvoje. Patiekalas buvo pavadintas jo vardu. Palaipsniui receptas pasikeitė ir tapo tokiu, kokį žinome dabar. Šiais laikais Olivje laikomas tradiciniu švenčių patiekalu. Dažniausiai jis ruošiamas Naujiesiems metams.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą