- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 4
Šios Marokietiškos morkų salotos su česnaku ir kalendra yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą. Morkos yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos sveikatai. Jos yra puikus vitamino A šaltinis, kuris yra būtinas geram regėjimui ir imunitetui stiprinti. Šiame recepte naudojami prieskoniai suteikia salotoms ypatingą skonį, o česnakas prideda aštrumo ir naudos sveikatai, kadangi jis yra žinomas dėl savo antibakterinių savybių. Šias salotas galite paruošti iš anksto ir pasimėgauti jomis kaip užkandžiu ar garnyru prie pagrindinių patiekalų.
Jei neturite šviežios kalendros, galite naudoti petražoles arba džiovintą kalendrą. Baltąjį vyno actą galima pakeisti obuolių sidro actu arba citrinų sultimis. Alyvuogių aliejaus alternatyva gali būti saulėgrąžų ar avokadų aliejus.
Norint išgauti geriausią skonį, rekomenduojama morkas perpjauti į keturias dalis ir virti tik iki tol, kol jos taps minkštos, bet dar išlaikys savo formą. Padažą galima ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki patiekimo.
Morkos yra mažai kaloringos, tačiau pilnos maistingųjų medžiagų, tokių kaip vitaminai A, C, K, ir kalis. Česnakas turi antibakterinių ir antivirusinių savybių, padeda stiprinti imunitetą. Tačiau, jei turite jautrų skrandį, česnakas gali sukelti diskomfortą, todėl galima sumažinti jo kiekį arba naudoti keptą česnaką, kuris yra švelnesnis.
Visas patiekalas turi apie 600 kalorijų. Viena porcija (4 porcijos) turi apie 150 kalorijų.
Beje, tokios salotos labai tinka prie marokietiškos vištienos.
Receptui reikės:
- Morkos: 1 kg
- Česnakas: 3-4 skiltelės
- Šviežia ar džiovinta kalendra: pagal skonį
- Baltasis vyno actas: 20 ml
- Alyvuogių aliejus: pagal skonį
- Kuminas: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Šviežiai malti juodieji pipirai: pagal skonį
Paruošimas
- Nuskuskite morkas ir supjaustykite jas išilgai į keturias dalis.
- Virkite morkas pasūdytame vandenyje apie 15 minučių, kol jos suminkštės, bet dar išlaikys formą.
- Išgriebkite morkas iš vandens, nusausinkite ir palikite atvėsti.
- Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su kuminu, druska, pipirais, actu ir alyvuogių aliejumi.
- Padažą supilkite ant atvėsusių morkų ir atsargiai išmaišykite.
- Palikite morkas marinuotis bent 15 minučių prieš patiekiant.
- Santrauka: Marokietiškos morkų salotos su česnaku ir kalendra yra ne tik skanios, bet ir labai maistingos. Šiame recepte gausu vitaminų ir mineralų, o taip pat jis yra lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį ir poreikius. Patiekite jas kaip užkandį ar garnyrą ir mėgaukitės šiuo sveiku bei skaniu patiekalu.
Kaip įdomu:) Būtinai reikės pamėginti.