Balta mišrainė su kumpiu

Jei namuose turite gabalėlį užsilikusio kumpio, tai puiki proga pasigaminti skanią mišrainę. Be to, kumpis gali būti absoliučiai bet koks, naminis ar pirktas parduotuvėje, su priedais arba be jų. Vis tiek bus skanu!

Ingredientai:

  • Bulvės – 3 vnt.;
  • Morkos – 3 vnt.;
  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Marinuoti agurkai – 4 vnt.;
  • Žalieji žirneliai – 240 g;
  • Kumpis – 300 g;
  • Kaparėliai – 40 g;
  • Majonezas – 90 g;
  • Garstyčios – 1 šaukštelis.

Paruošimas:

  1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite atskirai ir leiskite visiškai atvėsti.
  2. Smulkiai ir tolygiai supjaustykite visus baltos mišrainės ingredientus.
  3. Suberkite žirnius ir kaparėlius.
  4. Padažui sumaišykite majonezą su garstyčiomis ir pagardinkite pagal skonį.
Baltoji mišrainė – tai virtos mėsos ar dešros, šviežių agurkų, virtų kiaušinių ir bulvių salotos. Kartais dedama virtų morkų, konservuotų žirnelių, o vietoj šviežių agurkų naudojami sūdyti ar marinuoti. Visi ingredientai dažniausiai supjaustomi mažais kubeliais. Salotos gardinamos majonezu. Originalaus salotų recepto išradimas priklauso puikiam šefui – Lucienui Olivier, dirbusiam restorane „Ermitažas“ Maskvoje. Patiekalas buvo pavadintas jo vardu. Palaipsniui receptas pasikeitė ir tapo tokiu, kokį žinome dabar. Šiais laikais Olivje laikomas tradiciniu švenčių patiekalu. Dažniausiai jis ruošiamas Naujiesiems metams.


Parašykite komentarą