Turinys
Skani balta mišrainė visada asocijuojasi su linksmybėmis ir šventėmis, tad negadinkime svečiams nuotaikos ir paruoškime geidžiamas salotas. Šiandien siūlau mišrainę pasigaminti su žaliais agurkais. Be to, tai labai paprasta ir palyginti greita!
Ingredientai:
- Virta dešra (daktariška) – 250 g;
- Virti kiaušiniai – 6 vnt.;
- Virtos bulvės – 250 g;
- Virtos morkos – 2 vnt.;
- Agurkai (švieži) – 3 vnt.;
- Žalieji žirneliai (konservuoti) – 200 g;
- Majonezas – 250 ml;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- Žalumynai (papuošimui) – 1 šakelė.
Paruošimas:
- Dešrą, bulves, morkas, agurkus ir kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Žirnelius supilkite į kiaurasamtį, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir lengvai nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Giliame dubenyje sumaišykite žirnius, kiaušinius, dešrą, bulves, morkas ir agurkus.
- Įberkite druskos, maltų pipirų, majonezo ir šaukštu švelniai išmaišykite salotas.
- Sudėkite paruoštą baltą mišrainę ant gražios lėkštės ir papuoškite žolelėmis.
Baltoji mišrainė – tai virtos mėsos ar dešros, šviežių agurkų, virtų kiaušinių ir bulvių salotos. Kartais dedama virtų morkų, konservuotų žirnelių, o vietoj šviežių agurkų naudojami sūdyti ar marinuoti. Visi ingredientai dažniausiai supjaustomi mažais kubeliais. Salotos gardinamos majonezu. Originalaus salotų recepto išradimas priklauso puikiam šefui – Lucienui Olivier, dirbusiam restorane „Ermitažas“ Maskvoje. Patiekalas buvo pavadintas jo vardu. Palaipsniui receptas pasikeitė ir tapo tokiu, kokį žinome dabar. Šiais laikais Olivje laikomas tradiciniu švenčių patiekalu. Dažniausiai jis ruošiamas Naujiesiems metams.