Skaniausios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu

Skaniausios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Tokios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu man asmeniškai yra pačios skaniausios. Tikrai greit paruošiamas patiekalas, kai norisi kažko itin paprasto, bet tuo pačiu ir labai įdomaus… Būtinai pamėginkite. Valgys net tie, kas įprastai kepenėlių nelabai mėgsta! Nors mes su šeima šį kartą pasirinkome valgykite kaip karštą … Skaityti toliau

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Paruošimas: 50 min Porcijos: 2 Tenka pripažinti, kad jau tikrai senokai gaminau risotto, nors juos labai mėgstu. Praėjo gal jau net kokie 6 mėnesiai, o mano tempais tai labai daug. O šį kartą Jums pateiksiu savo labai pamėgtą variantą su pievagrybiais, džiovintais baravykais ir parmigiano sūriu. Aš turiu tokių draugų, kurie nemėgsta risotto (rizoto), jie … Skaityti toliau

Baltas grybų padažas

Baltas grybų padažas

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Jau rodžiau Jums kaip pagaminti šiuos nuostabius baltus padažus: – baltas padažas su svogūnais; – baltas padažas su grietinėle; – baltas padažas su grietine; O šį kartą variantas su grybais, kuriam tinka tiek pievagrybiai, tiek miško grybais. Gardus, nebrangiai ir nesunkiai pagaminamas. Ne grybų sezono metu aš jį ruošiu tik … Skaityti toliau

Gnocchi su pievagrybių padažu

Gnocchi su pievagrybių padažu

Pats paprasčiausias ir pats mėgstamiausias mano receptas! Pagaminsite greitai, skaniai ir neprireiks jokių ypatingų ingredientų. Gnocchi – skaidulų, amino rūgščių, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Patiekalai su gnocchi sotūs, sušildo, papildo energijos atsargas. Bulvės saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaiko kraujagysles, stiprina imuninę sistemą. Gnocchi piktnaudžiauti nereikėtų, nes produktas jau savaime yra … Skaityti toliau

Pievagrybiai tešloje

Pievagrybių tešloje receptas

Yra daug būdų, kaip skaniai pagaminti grybus: kepti orkaitėje, užpilti grietinėlės padažu, troškinti su bulvėmis. Pievagrybiai tešloje – tai originalus užkandis bet kokiai progai. Yra daugybė receptų, kaip paruošti šį patiekalą, kuriuos galima rasti internete. Ingredientai: Pievagrybiai – 250 g; Kvietiniai miltai – 130 g; Druska – 1 a.š.; Malti juodieji pipirai – 1/2 a.š.; Ciberžolė … Skaityti toliau

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Grikiai, mano nuomone, visada buvo stereotipiškai nuvertinami. Aš juos kaskart atrandu iš naujo, kai visokie pikantiški dalykėliai nusibosta ir norisi kažko paprasto. Paprastumas yra pats skaniausias. Na, patys pagalvokite: šviežios pomidorų, ridikėlių, agurkų ir krapų salotos su grietine, duonele traškia plutele su šaltu sviestu, sviestiniai sausainiai iš trijų ingredientų arba braškės su pienu. Šiandien, kai už … Skaityti toliau