Žemaičių blynai su mėsa (nenaudojant krakmolo)

Žemaičių blynai su mėsa (nenaudojant krakmolo)

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 6 Žemaičių blynai – vienas populiariausių ir labiausiai pamėgtų lietuviškų patiekalų, kuris džiugina tiek savo skoniu, tiek sodriu aromatu. Tradiciniai Žemaičių blynai gaminami iš bulvių tešlos, o juose slepiasi sultingas ir aromatingas mėsos įdaras. Šis receptas yra ypatingas tuo, kad blynams nereikia krakmolo – tai leidžia išlaikyti natūralų … Skaityti toliau

Vienos keptuvės tortellini su grybais ir špinatais

Vienos keptuvės tortellini su grybais ir špinatais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 2 Šis vienos keptuvės tortellini su grybais ir špinatais receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greito ir skanaus patiekalo be didelio vargo virtuvėje. Viskas gaminama vienoje keptuvėje, todėl sutaupysite laiko tiek gaminant, tiek plaunant indus. Kreminis padažas, derinamas su tortellini, grybais ir špinatais, sukuria nuostabų skonį, kuris … Skaityti toliau

Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle ir avinžirniais

Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle yra klasikinis ir elegantiškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Šis kreminis, sotus ir šildantis patiekalas yra puikus pasirinkimas vėsiems rudens ir žiemos vakarams. Sriuba pasižymi sodrių pievagrybių skoniu, kurį papildo švelni grietinėlė, sukurdama tobulą skonio harmoniją. Tradiciškai patiekiama su avinžirniais, kurie … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis

Kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas yra ypatingai sultingas, kvapnus ir sotus. Kiekvienas suktinukas pasižymi minkštu ir gerai iškeptu kiaulienos mėsos sluoksniu, kuris apgaubia gardų įdarą iš svogūnų, pievagrybių ir morkų. Kad suktinukai … Skaityti toliau

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 3 min Porcijos: 1 Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu yra tobulas pasirinkimas greitam, bet sočiam pusryčių ar užkandžių patiekalui. Šie sumuštiniai išsiskiria ypatingu skoniu, kurį sukuria harmoningas marinuotų pievagrybių, aukštos kokybės kumpio ir tirpstančio sūrio derinys. Traški duonos plutelė ir sultingas įdaras sukuria tobulą tekstūrų kombinaciją, kuri patiks tiek … Skaityti toliau

Paprastos cinamoninės bandelės be mielių

Paprastos cinamoninės bandelės be mielių

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 8 Šios minkštos ir aromatingos cinamoninės bandelės yra tobulas pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus, bet neturite laiko laukti, kol pakils tešla su mielėmis. Bandelės gaminamos naudojant paprastus ingredientus, kuriuos dažniausiai turime savo virtuvėje. Šis receptas yra puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, popietės užkandžiui su kava ar kai netikėtai užsuka … Skaityti toliau

Vištienos filė kepsnys su grybų (pievagrybių) ir sūrio padažu

Vištienos filė kepsnys su grybų (pievagrybių) ir sūrio padažu

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Šis išskirtinis vištienos filė kepsnys su kreminiu grybų ir sūrio padažu yra tobulas pasirinkimas tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Sultinga vištienos krūtinėlė, aplieta sodraus skonio padažu, sukuria harmoningą skonių derinį, kuris nepaliks abejingų. Receptas yra pakankamai paprastas, tačiau rezultatas prilygsta restorano lygio patiekalui. Šis patiekalas puikiai … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlės troškinys su makaronais, pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Vištienos krūtinėlės troškinys su makaronais, pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Vištienos krūtinėlės troškinys su makaronais, pievagrybiais ir grietinėlės padažu – tai sotus ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei. Jis pasižymi kremine tekstūra, sodriu skoniu ir malonia vištienos bei grybų aromatų darna. Grietinėlės padažui suteikia švelnumo, o prieskoniai – ypatingą skonį. Šis … Skaityti toliau

Keptos daržovės ir pievagrybiai, kamado tipo grilyje

Keptos daržovės ir pievagrybiai, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Keptos daržovės ir pievagrybiai kamado tipo grilyje – tai puikus pasirinkimas tiek vegetariškai vakarienei, tiek kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Grilio suteikiamas lengvas dūmo aromatas ir natūralus ingredientų saldumas daro šį patiekalą ne tik gardų, bet ir sveiką. Be to, šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie ieško … Skaityti toliau

Įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu

Įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Lietuviška virtuvė garsėja savo sodriais ir sočiais patiekalais, o vienas iš tokių yra įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu. Šis tradicinis lietuviškas patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam šeimos vakarienėms, tiek švenčių stalui. Maltinukai, pripildyti gardžiu grybų ir svogūnų įdaru, aplieti tirpstančiu sūrio padažu, nepaliks abejingų net … Skaityti toliau

Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 6 Šiandien norime pasidalinti ypatingu receptu – pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu. Tai tiršta, kreminė ir be galo kvapni sriuba, kuri suvilios kiekvieną. Pievagrybiai suteikia sriubai sodrų skonį, o lydytas sūrelis – švelnumo ir kremiškumo. Ši sriuba yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, ypač šaltaisiais metų laikais, … Skaityti toliau

Pievagrybių sriuba su ryžiais ir grietinėle

Pievagrybių sriuba su ryžiais ir grietinėle

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Pievagrybiai – tai vienas iš labiausiai paplitusių grybų pasaulyje, dažnai naudojamas įvairiuose patiekaluose dėl savo universalumo ir malonaus skonio. Jie ne tik suteikia unikalų skonį sriuboms, bet ir yra vertingas maistinių medžiagų šaltinis. Pievagrybiai yra itin naudingi žmogaus sveikatai – juose gausu B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti nervų sistemos … Skaityti toliau

Batatų užkandis su pievagrybiais ir grietinėle

Batatų užkandis su pievagrybiais ir grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Batatų užkandis su pievagrybiais ir grietinėle yra ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas. Batatai, dar žinomi kaip saldžiosios bulvės, yra turtingi vitaminais A ir C, taip pat skaidulomis, kurios yra būtinos sveikai virškinimo sistemai. Pievagrybiai suteikia patiekalui ne tik išskirtinį skonį, bet ir daugybę naudingų medžiagų, tokių kaip baltymai … Skaityti toliau

Tagliatelle makaronai, su daržovėmis pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Tagliatelle makaronai, su daržovėmis pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Tagliatelle makaronai su daržovėmis, pievagrybiais ir grietinėlės padažu – tai patiekalas, kuris ne tik puikiai dera įvairiems skoniams, bet ir yra maistingas bei sveikas. Šis receptas idealiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei. Patiekalas yra lengvai paruošiamas ir reikalauja minimalaus laiko bei pastangų. Be to, jis puikiai tinka vegetarams ar … Skaityti toliau

“Kepta” pievagrybių sriuba su morkomis ir bulvėmis

"Kepta" pievagrybių sriuba su morkomis ir bulvėmis

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kepta pievagrybių sriuba su morkomis ir bulvėmis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta tirštas, maistingas ir greitai paruošiamas sriubas. Pievagrybiai yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, juose gausu vitamino D, kuris yra svarbus kaulų sveikatai. Ši sriuba ne tik skani, bet ir naudinga jūsų sveikatai. Galimos ingredientų alternatyvos Vietoje sviesto … Skaityti toliau

Pievagrybiai, įdaryti varške, su vytintos dešros riekele

Pievagrybiai, įdaryti varške, su vytintos dešros riekele

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Įdaryti pievagrybiai – vienas iš gardžiausių ir populiariausių užkandžių, kuris sužavės net išrankiausius valgytojus. Šis receptas, pagardintas sūriu ir vytintos dešros griežinėliu, yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam užkandžiui. Pievagrybiai yra puikus baltymų šaltinis ir juose gausu antioksidantų, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Be to, … Skaityti toliau

Įdaryto lavašo užkandėlė su pievagrybiais, paprikomis ir sūriu

Įdaryto lavašo užkandėlė su pievagrybiais, paprikomis ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Lietuviška virtuvė visada garsėjo savo įvairiais patiekalais, tačiau šiuolaikinis gyvenimo tempas verčia mus ieškoti greitų ir sveikų alternatyvų tradiciniams patiekalams. Įdaryto lavašo užkandėlė su pievagrybiais, paprikomis ir sūriu – tai puikus sprendimas, kai norisi skanaus ir sveiko užkandžio. Šis receptas ne tik patenkins jūsų skonio receptorius, bet … Skaityti toliau

Sotus bulvių apkepas su grybais ir sūriu

bulvių apkepas su grybais ir sūriu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 6 Sotiems ir be galo skaniems pietums ar vakarienei itin tinka bulvių, grybų ir sūrio apkepas. Jo skonis tikrai puikus ir jis vertas viso Jūsų dėmesio. Jeigu tik esate bulvių mėgėjas, kaip ir mano šeima, tai galiu garantuoti, kad šis receptas Jūsų nenuvils. Taip pat tokiam apkepui galite … Skaityti toliau

Skaniausios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu

Skaniausios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Tokios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu man asmeniškai yra pačios skaniausios. Tikrai greit paruošiamas patiekalas, kai norisi kažko itin paprasto, bet tuo pačiu ir labai įdomaus… Būtinai pamėginkite. Valgys net tie, kas įprastai kepenėlių nelabai mėgsta! Nors mes su šeima šį kartą pasirinkome valgykite kaip karštą … Skaityti toliau

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Paruošimas: 50 min Porcijos: 2 Tenka pripažinti, kad jau tikrai senokai gaminau risotto, nors juos labai mėgstu. Praėjo gal jau net kokie 6 mėnesiai, o mano tempais tai labai daug. O šį kartą Jums pateiksiu savo labai pamėgtą variantą su pievagrybiais, džiovintais baravykais ir parmigiano sūriu. Aš turiu tokių draugų, kurie nemėgsta risotto (rizoto), jie … Skaityti toliau