Pievagrybiai, įdaryti varške, su vytintos dešros riekele

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Įdaryti pievagrybiai – vienas iš gardžiausių ir populiariausių užkandžių, kuris sužavės net išrankiausius valgytojus. Šis receptas, pagardintas sūriu ir vytintos dešros griežinėliu, yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam užkandžiui. Pievagrybiai yra puikus baltymų šaltinis ir juose gausu antioksidantų, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Be to, jie yra mažai kaloringi, todėl puikiai tinka norintiems sveikai maitintis.

Galimos ingredientų alternatyvos
Varškę galima pakeisti feta ar rikota sūriu, o vietoj fermentinio sūrio naudoti parmezano ar čederio sūrį. Vytintą dešrą galima pakeisti vytintu kumpiu arba visiškai atsisakyti mėsos, kad patiekalas taptų vegetariškas.

Patiekalo gaminimo patarimai
Pievagrybių kepurėles galima aptepti alyvuogių aliejumi prieš dedant įdarą, kad jos būtų dar skanesnės ir traškesnės. Taip pat svarbu neperkepti grybų, kad jie išliktų sultingi ir minkšti.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Pievagrybiai yra puikus vitaminų B ir D šaltinis, taip pat juose gausu skaidulų ir mineralų, tokių kaip selenas ir varis. Varškė suteikia baltymų ir kalcio, kuris svarbus kaulų stiprumui. Tačiau dėl sūrio ir vytintos dešros šis patiekalas gali būti kiek kaloringesnis, todėl svarbu saikingai vartoti šiuos ingredientus.

Kalorijos
  • Iš viso: 1200 kalorijų
  • Porcijoje: 300 kalorijų

Receptui reikės:

  • Pievagrybiai: 10 didelių
  • Varškė: 150-200 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Raudonoji paprika (saldžioji): 1 vnt.
  • Konservuoti kukurūzai: 2-3 šaukštai
  • Česnakas: 2-3 skiltelės
  • Druska ir juodieji pipirai: pagal skonį
  • Fermentinis ar kietasis sūris: 100-150 g
  • Vytinta dešra: 10 griežinėlių

Paruošimas

  • Pievagrybius nulupkite ir išpjaukite kotelius, kuriuos supjaustykite mažais kubeliais.
  • Į smulkintus kotelius įdėkite varškę, mažais kubeliais supjaustytą papriką, kukurūzus, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir įmuškite kiaušinį.
  • Viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytį kremą.
  • Šiuo kremu įdarykite pievagrybių kepurėles.
  • Ant viršaus uždėkite griežinėlį vytintos dešros ir užberkite sūrio sluoksnį.
  • Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių (galite grybus dėti iškart į neįkaitusią orkaitę).
  • Santrauka: Šis receptas yra paprastas, greitai paruošiamas ir itin skanus. Įdaryti pievagrybiai yra puikus užkandis tiek šventėms, tiek kasdienai. Juose gausu naudingų maistinių medžiagų, o variacijos ir alternatyvos leidžia pritaikyti receptą pagal kiekvieno skonį.
įdaryti pievagrybiai su varške ir dešra
įdaryti pievagrybiai su varške ir dešra

1 komentaras apie “Pievagrybiai, įdaryti varške, su vytintos dešros riekele”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą