Viena iš labiausiai paplitusių kreminių sriubų rūšių yra kreminė vištienos sriuba. Subtilus skonis, nuostabus šios sriubos aromatas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai ir draugams.
Ingredientai:
- 1 vidutinis svogūnas;
- 3 vidutinės morkos;
- ½ puodelio miltų;
- 7 stiklinės vištienos sultinio;
- 3 petražolių šakelės;
- 1 lauro lapas;
- 400 g virtos vištienos;
- ½ puodelio riebios grietinėlės;
- Druska pagal skonį;
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
- 150 g sviesto.
Sriubos paruošimas
- Dideliame sriubos puode ištirpinkite sviestą. Įdėkite smulkintų svogūnų ir morkų ir apkepkite, uždengę, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, apie 12 minučių. Įpilkite miltų ir virkite, retkarčiais pamaišydami, dar dvi minutes.
- Supilkite sultinį ir duokite užvirti. Suriškite petražolių šakeles ir lauro lapą ir įdėkite į sriubą. Sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių.
- Sudėkite iš anksto virta vištieną ir užvirinkite sriubą. Nuimkite nuo ugnies.
- Į sriubą supilkite grietinėlę ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Iš paruoštos sriubos išimkite petražoles su lauro lapais.
Švelni kreminė vištienos sriuba paruošta! Skanaus!