Kreminė vištienos sriuba

Viena iš labiausiai paplitusių kreminių sriubų rūšių yra kreminė vištienos sriuba. Subtilus skonis, nuostabus šios sriubos aromatas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai ir draugams.

Ingredientai:

  • 1 vidutinis svogūnas;
  • 3 vidutinės morkos;
  • ½ puodelio miltų;
  • 7 stiklinės vištienos sultinio;
  • 3 petražolių šakelės;
  • 1 lauro lapas;
  • 400 g virtos vištienos;
  • ½ puodelio riebios grietinėlės;
  • Druska pagal skonį;
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 150 g sviesto.

Sriubos paruošimas

  1. Dideliame sriubos puode ištirpinkite sviestą. Įdėkite smulkintų svogūnų ir morkų ir apkepkite, uždengę, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, apie 12 minučių. Įpilkite miltų ir virkite, retkarčiais pamaišydami, dar dvi minutes.
  2. Supilkite sultinį ir duokite užvirti. Suriškite petražolių šakeles ir lauro lapą ir įdėkite į sriubą. Sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių.
  3. Sudėkite iš anksto virta vištieną ir užvirinkite sriubą. Nuimkite nuo ugnies.
  4. Į sriubą supilkite grietinėlę ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Iš paruoštos sriubos išimkite petražoles su lauro lapais.
[the_ad id=”6305″]

Švelni kreminė vištienos sriuba paruošta! Skanaus!



Parašykite komentarą