Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Paruošimas: 50 min Porcijos: 2 Tenka pripažinti, kad jau tikrai senokai gaminau risotto, nors juos labai mėgstu. Praėjo gal jau net kokie 6 mėnesiai, o mano tempais tai labai daug. O šį kartą Jums pateiksiu savo labai pamėgtą variantą su pievagrybiais, džiovintais baravykais ir parmigiano sūriu. Aš turiu tokių draugų, kurie nemėgsta risotto (rizoto), jie … Skaityti toliau

Įdaryti kiaušiniai su grybais – džiovintais baravykais

Įdaryti kiaušiniai su grybais - džiovintais baravykais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 1 Man tokie įdaryti kiaušiniai su grybais – džiovintais baravykais yra tikrų tikriausias atradimas. Ir patikėkite manimi – jie tikrai verti puikuotis ant šventinio Velykinio stalo. O gali būti, kad ir po švenčių pasinaudosite tokia idėja, kad margučiai būti prikelti antram gyvenimui ir suvalgyti! Beje, šiais labai patikusiais įdaryti kiaušinių variantais … Skaityti toliau

Kaip džiovinti baravykus?

Kaip ir kiek laiko reikia džiovinti baravykus

Džiovinti grybai puikiai išsilaiko, o maistine verte ir virškinamumu pranoksta raugintus ir sūdytus grybus.

Labai malonu, kad džiovinant išsaugomi visi grybų maistiniai privalumai. O grybų aromatas po džiovinimo labai sustiprėja. Džiovinti grybus galite orkaitėje, lauke, elektrinėje džiovykloje, virš dujinės viryklės, mikrobangų krosnelėje…

Kiek laiko džiovinti baravykus?

Rekomenduojamas džiovinimo laikas 5-7 val. Per pusdienį grybai turėtų išdžiūti. Džiovintus baravykus laikykite sandariai uždarytame inde, kad neužpultų maistinės kandys.

  • Džiovintus grybus galima kepti, troškinti bei sumaltus vartoti kaip prieskonius.
  • Džiovintus grybus geriausiai sunaudoti per 1-2 metus, ilgiau laikant blogėja grybų skonis bei aromatas.
Baravykų struktūra sugeba iš dirvožemio ir aplinkos pasisavinti įvairias medžiagas. Tarp baravykų gali būti ne tik naudingi, bet ir žalingi grybai. Todėl baravykų negalima rinkti aplink dideles įmones, buitinių ir pramoninių atliekų sąvartynus, radionuklidais užterštose vietose, šalia greitkelių. Tokie grybai yra toksiški ir neturėtų būti vartojami.

Baravykų džiovinimas orkaitėje

  1. Baravykus atsargiai nuvalykite peiliu ir nušluostykite drėgna servetėle. Jokiu būdu neplaukite.
  2. Aštriu peiliu supjaustykite plonomis riekelėmis ir gražiai išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Folijos geriau nenaudokite, nes prie jos grybai džiūdami prilimpa.
  3. Skardą su grybais dėkite į orkaitę ir džiovinkite pradarę dureles ne didesnėje kaip 45 laipsnių temperatūroje.
  4. Galite įjungti režimą su vėjeliu. Apdžiūvus vienai pusei, apverskite ant kitos.

Baravykų džiovinimas džiovyklėje

Baravykų džiovinimas džiovyklėje
Džiovinti baravykai elektrinėje džiovyklėje

Darbui reikia elektrinės džiovyklės, peilio, pjaustymo lentos, šviežių baravykų.

  1. Baravykus gerai išvalykite. Grybų prieš džiovinimą neplaukite.
  2. Grybus supjaustykite 2 mm storio griežinėliais. Išdėliokite vienu sluoksniu ant elektrinio džiovintuvo lentynų.
  3. Džiovinkite grybus, kol išdžius 55 °C temperatūroje 2–5 valandas. Džiovinti baravykai liečiant turi būti sausi.

Džiovintus baravykus laikykite sausoje, sandariai uždarytoje talpykloje, vėsioje ir tamsioje vietoje.

Kreminė baravykų sriuba

Kreminės baravykų sriubos receptas

Trintą baravykų sriubą galima padaryti įvairiais būdais. Ji gali būti sodri, gali būti švelni, gali būti veganiška. Nors dar kaip ir neaišku ar grybai gyvūnai ar augalai. Padarius pagal šį receptą trintą, kreminę baravykų tirštsriubę nustebinsite net gurmanus. Juolab jei naudosite tik ką surinktus baravykus.

Patys geriausi baravykai šiai sriubai vidutinio amžiaus. Jų apačia jau ne balta, bet dar ne geltona. Ji žalsva. Tokie baravykai dar kieti, įgavę daug sodraus skonio ir kvapo. Nors skonius paryškinti verta įdėjus kiek džiovintų baravykų.

Ingredientai:

  • 1 baravykas
  • 0,3 kg bulvių
  • 0,4 kg cukinijų
  • 0,3 kg svogūnų
  • 0,3 kg morkų
  • 0,1 kg petražolių šaknies
  • 70 g. džiovintų baravykų
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 litras sultinio, puikiai tiks vištienos, daržovių sultiniai. Net sodrus jautienos sultinys nepermuš ir netgi pabrėš trintos baravykų sriubos skonį
  • 100 g lydyto sūrelio
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • Druska, kiek juodųjų pipirų
  • Šaukštas aliejaus
  • 100 g sviesto

Paruošimas:

  1. Troškinimo puode, sultinyje verdame pjaustytas daržoves. Bulves, cukinijas, morkas. Greičiau troškinam. Jei norim gauti mažiau tirštą sriubą naudojam dvigubai daugiau sultinio.
  2. Apkepam aliejuje pjaustytus svogūnus. Juos dedam į sriubos puodą.
  3. Dedam apšutintus, nuplautus ir vėliau supjaustytus ir apšutintus džiovintus baravykus. Apkepam porcijomis pjaustytus baravykus. Vieną porciją kepant įdedam miltus ir išmaišom. Porcijas dedam į sriubą.
  4. Įdedam pjaustytą petražolės šaknį. Įdedam druską.
  5. Nuimam nuo ugnies ir palaikom dešimtį minučių, sublenderiuojame.
  6. Vėl kaitinam, įdedam lydytą sūrelį ir įpilam grietinėlę, sudedam pipirus.

 

Kiek virti džiovintus grybus?

Kaip ir kiek laiko reikia virti dziovintus grybus

Džiovintus grybus lengva išsidžiovinti žiemai, jie gerai ir ilgai išsilaiko, o parduotuvėje juos nesunkiai įsigysite ištisus metus. Iš džiovintų grybų dažnai ruošiama skani grybų sriuba ir ruošiami kiti patiekalai, todėl šiame straipsnyje aptarsime, kiek laiko ir kaip tinkamai virti džiovintus grybus.

Kaip džiovinti voveraites?

Kaip ir kiek laiko reikia džiovinti voveraites

Džiovintos voveraitės virtuvėje yra absoliutus gėris. Dėl to, kad jos kompaktiškai gali būti laikomos medžeginiuose ar popieriniuose maišeliuose, kad gali būti vartojamos kaip intensyvus prieskonis sriuboje, padaže, troškinyje ir kad taip gražiai nudažo gaminamą maistą. Kiek džiovinti voveraites? Voveraitės yra skanūs miško grybai. Jie gerai toleruoja džiūvimą. Voveraitės džiovindamos smarkiai praranda savo svorį. Iš 1 … Skaityti toliau

Kaip džiovinti kazlėkus?

Kaip ir kiek laiko reikia dziovinti kazlėkus žiemai

Kazlėkai yra vieni iš labiausiai paplitusių miško grybų. Tai skanūs ir sveiki grybai, kuriuos mėgsta dauguma kulinarų. Iš kazlėkų pagaminti patiekalai labai skanūs. Džiovintuose kazlėkuose yra daugiau kaip 30% baltymų, amino rūgščių, eterinių aliejų, riebalų rūgščių. Taip pat džiovinti kazlėkai apsaugo nuo cholesterolio nusėdimo ant kraujagyslių sienelių. Be to, tokių džiovintų grybų nauda yra tai, … Skaityti toliau

Kaip džiovinti kelmučius?

Kaip ir kiek laiko reikia džiovinti kelmučius

Kelmučių paruošimas prieš džiovinant neužima daug laiko, dėl to, kad šie grybai neauga ant žemės, ant jų beveik nesikaupia miško šiukšlės, tik kartais prilimpa lapai ir žolė. Prieš džiovinant kelmučių plauti nereikia, grybai rūšiuojami pagal dydį, kad viskas tolygiai išdžiūtų. Tada dauguma kojų nupjaustomos, o kepurės atsargiai nuvalomos drėgnu virtuviniu skudurėliu arba minkšta kempine. Dažniausiai … Skaityti toliau

Kaip džiovinti raudonikius?

Kaip ir kiek laiko reikia džiovinti raudonikius?

Džiovinimas yra vienas geriausių būdų, paruošti grybus žiemai. Grybus džiovinti paprasta, patogu, prieinama ir lengva. Džiovinti raudonviršiai tampa 10 kartų lengvesni, todėl juos labai patogu laikyti ir jie užima mažai vietos. Be to, po džiovinimo grybai įgauna naujų skonio ir aromato savybių. Pagal savo virškinamumą džiovinti grybai yra pranašesni už marinuotus ir sūdytus. Raudonviršius džiovinimui … Skaityti toliau