Sriuba su voveraitėmis

Sriuba su voveraitėmis

Ši sriuba yra man pati skaniausia, nes labai mėgstu grybus. Kiekvieną rudenį ją verdu su plačia šypsena veide. Man patinka šią sriubą pabalinti su grietinėle, nes ji labai tinka su voveraitėmis. Bet kas nemėgsta tokios – gali tiesiog nepilti grietinėlės. Sriubą viriau 4l puode, tai drąsiai galite keisti kiekius. Ingredientai: 300-400 g voveraičių; 100 g … Skaityti toliau

Grikių sriuba su džiovintais grybais

Grikių sriubos su džiovintais grybais receptas

Grikių sriubos privalumai – greitas pagaminimas, lengvas virškinimas, puikus alkio numalšinimas dėl didelio skaidulų kiekio, organizmo aprūpinimas naudingomis medžiagomis (vitaminais, makro-, mikroelementais). To puikus pavyzdys – sriuba su grikiais ir bulvėmis. O dar pridėsime džiovintus grybus. Ingredientai: Vanduo – 2l; Bulvės – 3 vnt.; Svogūnai – 2 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Grikiai – 8 … Skaityti toliau

Kaip virti kelmučius?

Kelmučiai yra skanūs grybai. Šie grybai džiovinami, verdami, kepami, troškinami. Jie naudojami ikrams ruošti, pyragams ir aokepams įdaryti. Daugeliu atvejų prieš ruošiant kelmučius, juos reikia išvirti, kol suminkštės. Mūsų patarimai padės jums išsiaiškinti, kaip tinkamai paruošti šiuos grybus iki minkštumo. Verdami kelmučius, atsižvelkite į keletą niuansų: Geriausia grybus apdoroti (išvirti) iškart po to, kai grybus … Skaityti toliau

Kiek virti džiovintus grybus?

Kaip ir kiek laiko reikia virti dziovintus grybus

Džiovintus grybus lengva išsidžiovinti žiemai, jie gerai ir ilgai išsilaiko, o parduotuvėje juos nesunkiai įsigysite ištisus metus. Iš džiovintų grybų dažnai ruošiama skani grybų sriuba ir ruošiami kiti patiekalai, todėl šiame straipsnyje aptarsime, kiek laiko ir kaip tinkamai virti džiovintus grybus.

Kaip virti makavykus?

Kaip ir kiek laiko reikia virti makavykus

Grybų patiekalai yra labai populiarūs. Iš miško grybų pagaminti patiekalai laikomi ypač skaniais, nes turi unikalų skonį ir aromatą. Jie naudojami sriuboms, padažams virti, pyragams, blynams, kompleksiniams garnyrams ruošti. Norint paruošti visus šiuos patiekalus, labai svarbu žinoti, kiek ir kaip teisingai juos paruošti, nes kiekviena grybų rūšis verdama skirtingai. Makavykai pasižymi puikiu skoniu, lengvu vaisių … Skaityti toliau

Kiek virti kazlėkus?

Kaip ir kiek laiko reikia virti kazlėkus

Kazlėkai yra skanūs ir kvapūs miško grybai. Ir nors pagal maistines savybes kazlėkai priklauso antrajai kategorijai, žinovai šiuos grybus pagal naudingąsias savybes iškelia dar aukščiau už virtus baravykus. Jie turi bendrą organizmą stiprinantį poveikį ir padeda išvengti peršalimo. Iš kazlėkų galima paruošti daug skanių patiekalų, tokių kaip troškiniai, salotos, sriubos, apkepai. Reikėtų prisiminti vieną svarbų … Skaityti toliau

Kaip virti raudonikius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti raudonikius

Raudonikiai yra skanūs miško grybai. Pagal savo savybes, miško grybai prilyginami mėsai, o raudonviršiai šiuo atveju nėra išimtis. Juose gausu mikroelementų, vitaminų, vertingų amino rūgščių. Raudonikis yra maistingas grybas, verdant šį grybą, jis duoda gerą sultinį. Salotos, padažai, sriubos, pyragai – tai tik nedidelis sąrašas patiekalų, kuriuose naudojami virti raudonikių grybai. Šie grybai padeda kovoti … Skaityti toliau