Kiek virti pievagrybius?

Pievagrybių paruošimas

Pievagrybiai kepami, verdami. Grybai tinka sriuboms ir padažams, salotoms ir paštetams. Taip pat pievagrybius galite marinuoti. Prieš terminį apdorojimą šie grybai išvalomi ir nuplaunami. Pievagrybius plaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Šių grybų jokiu būdu nemirkykite, nes jie greitai sugers vandenį ir taps neskanūs bei vandeningi.

Pievagrybius galite virti puode, garpuodyje, ir net mikrobangų krosnelėje. Kiekvienas gaminimo būdas turi savo ypatybes, į kurias svarbu atsižvelgti, kad paruošti pievagrybiai būtų skanūs.

Pievagrybių valymas prieš verdant
Pievagrybių valymas prieš verdant

Kaip išsirinkti pievagrybius?

Švieži pievagrybiai turi būti švarūs, sausi, be gleivių ir nuosėdų. Jie yra pieno baltumo arba šviesiai smėlio spalvos, bet visada matiniai. Kepurės elastingos, be daug įlenkimų, tamsių dėmių ir kitų pažeidimų, kojose nėra tuštumų.

Jei pievagrybius renkatės supakuotus į pakuotes, taip pat atidžiai apžiūrėkite, ar viduje nėra pelėsio ir drėgmės.

Jei grybai užšaldyti, ledo kiekis turėtų būti minimalus. Sutrintų pievagrybių, kurie labiau primena grybų ir ledo trupinių mišinį, geriau atsisakyti pirkti.

Pievagrybių virimo laikas

  • Šviežius sveikus ir didelius grybus virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių po užvirimo
  • Supjaustyti gabalėliais verda – 5-7 minutes.
  • Šaldyti ir tšildyti grybai virs vidutiniškai 7-10 minučių.

Kaip virti pievargrybius?

Kaip virti pievagrybius puode
Pievagrybiai bus dar skanesni, jei juos virti su prieskoniais.
  1. Pievagrybius išplauti po šaltų vandenių, nuvalyti nuo jų purvą, nupjauti kotelius (jei yra žemės).
  2. Į puodą įpilti nedidelį kiekį vandens (taip, kad vanduo vos uždengtų grybus) ir vandenį užvirinti.
  3. Pievagrybius sudėti į vandenį, virti juos apie 10-15 minučių.
  4. Nupilkite vandenį. Pievagrybiai paruošti.

Kaip virti pievagrybius garpuodyje

Geriau taip virti sveikus grybus: jie nepraras drėgmės ir gausis labai sultingi.

  1. Grybus pasūdykite, suberkite prieskonius ir palikite 15 minučių.
  2. Grybus sudėkite vienų sluoksnių kojomis aukštyn.
  3. Šviežius grybus virkite 5–10 minučių, o šaldytus – 7–10 minučių.

Kaip išlaikyti pievagrybių spalvą?

Tam kad grybai verdant nepatamsėtų, galima į vandienį įdėti 2 gramus citrinų rūgšties (1kg grybų).

Trinta pievagrybių ir daržovių sriuba

Gaminame trintą sriubą kuri idealiai tinka šaltai žiemos dienai. Ši sriuba dažnai atsiranda ant mūsų stalo nes ją be galo lengva pasigaminti. Užtrunkame apie 30 minučių o ingridientai – tai ,ką randate namie. Galima eksperimentuoti, naudoti įvairiausias daržoves, atsisakyti pievagrybių, arba atvirkščiai, naudoti tik pievagrybius ir šiek tiek svogūno atsisakius daržovių. Ši sriuba skirta eksperimentavimams!