Kaip užšaldyti voveraites?

Voveraitės yra puikūs grybai. Nėra nieko skanesnio už keptas voveraites su bulvėmis. Didžiulis šių grybų pliusas yra tas, kad voveraitės labai retai būna sukirmijusios, todėl jas labai lengva pririnkti. Jei jums pavyko miške surinkti nemažą voveraičių derlių arba jums pasisekė įsigyti daug voveraičių turguje, galite ne tik pasimėgauti šiais grybais šiandien, bet ir užšaldyti žiemai. … Skaityti toliau

Kaip šaldyti kazlėkus?

Kaip užšaldyti virtus, keptus kazlėkus žiemai

Kazlėkai yra puikūs miško grybai. Šie grybai miške auga ištisomis šeimomis, todėl, radę kelis kazlėkus, nedelsdami gerai apžiūrėkite netoliese esančias vietas ir pamatysite, kiek aplinkui yra kazlėkų. Atitinkamai jūs iš miško atkeliausite namo su dideliu kazlėkų laimikiu ir iškart kyla klausimas, kaip juos perdirbti? Kazlėkus perdirbti reikia per 3-4 valandas po grybų surinkimo. Galite juos … Skaityti toliau

Kaip šaldyti grybus?

Kaip saldyti grybus namie

Dirbtiniu būdu išauginti grybai – pievagrybiai ir kreivabudės – patys vertingiausi. Jauni pievagrybiai lenktomis kepurėlėmis arba šiek tiek ūgtelėję yra baltomis kepurėlėmis, senesni grybai būna šiek tiek rausvos arba rusvos spalvos. Kreivabudės – balsvi, pilki arba žalsvi piltuvėlio formos valgomi grybai. Miško grybai sudaro tik dešimtadalį visų pasaulyje valgomų grybų. Grybauti visada patariama miško gilumoje, … Skaityti toliau