Marinuoti kelmučiai

Marinuoti kelmučiai žiemai

Pirmiausia surūšiuokite kelmučius, pašalinkite sugedusius ir sukirmijusius. Kelmučius valyti nebūtina, užtenka gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Mažus palikite sveikus, didelius galima pjaustyti. Verdant kelmučius, įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties, kad grybai nepatamsėtų. Norėdami marinuoti kelmučius žiemai, naudokite sterilizuotus stiklainius ir dangntelius. Ruošinius padėkite į šaldytuvą arba vėsų rūsį, kur temperatūra ne aukštesnė kaip 5 °C. Jei … Skaityti toliau

Kaip virti kelmučius?

Kelmučiai yra skanūs grybai. Šie grybai džiovinami, verdami, kepami, troškinami. Jie naudojami ikrams ruošti, pyragams ir aokepams įdaryti. Daugeliu atvejų prieš ruošiant kelmučius, juos reikia išvirti, kol suminkštės. Mūsų patarimai padės jums išsiaiškinti, kaip tinkamai paruošti šiuos grybus iki minkštumo. Verdami kelmučius, atsižvelkite į keletą niuansų: Geriausia grybus apdoroti (išvirti) iškart po to, kai grybus … Skaityti toliau

Kaip kepti kelmučius?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti kelmučius? Receptas

Daugelis namų šeimininkių gamina patiekalus iš grybų, nes grybai yra baltymų ir mineralų šaltinis. Grybai džiovinami, kepami, verdami, troškinami, marinuojami ir sūdomi. Ypač skanūs patiekalai gaunami iš miško grybų, nes jie yra daug aromatingesni nei auginami dirbtinai. Vasarą ir rudenį miške galite surinkti daug kelmučių, nes jie auga didelėmis grupėmis. Kepti grybai yra labai skanūs, … Skaityti toliau