Turinys
Kelmučiai yra skanūs grybai. Šie grybai džiovinami, verdami, kepami, troškinami. Jie naudojami ikrams ruošti, pyragams ir aokepams įdaryti. Daugeliu atvejų prieš ruošiant kelmučius, juos reikia išvirti, kol suminkštės. Mūsų patarimai padės jums išsiaiškinti, kaip tinkamai paruošti šiuos grybus iki minkštumo.
Verdami kelmučius, atsižvelkite į keletą niuansų:
- Geriausia grybus apdoroti (išvirti) iškart po to, kai grybus parsivežėte namo. Nuėmus derlių, grybus galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 2 dienas.
- Virkite kelmučius emaliuotame arba nerūdijančio plieno puode.
- Virkite šiuos grybus sūriame vandenyje – 2 litrams vandens imkite po 1 valg. š. druskos.
- Apytikslis kelmučių virimo laikas yra 30 minučių.
- Pirmąjį vandenį po virimo reikia išpilti ir grybus nuplauti.
- Kelmučiai laikomi virtais, kai virimo metu jie nusėda ant puodo dugno.
- Prieš kepant, švieži grybai verdami 15–20 minučių.
Kelmučių virimas
Darbui mums reikia kelmučių, druskos, vandens, puodo, peilio, kiaurasamčio.
- Nuvalykite grybus ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Užvirkite vandenį (1 litras) kartu su druska (0,5 šaukšto). Kelmučiai supjaustomi gabalėliais ir dedami į verdantį vandenį. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes.
- Nupilkite vandenį. Nuplaukite grybus ir užpilkite verdančiu vandeniu (1 l) kartu su druska (0,5 šaukšto). Užvirkite ir virkite 25 minutes. Paruošti grybai turėtų nusėsti į puodo dugną.
- Nupilkite vandenį, grybus suberkite į kiaurasamtį ir leiskite skysčiui visiškai nutekėti. Kelmučiai yra paruošti naudojimui.
Kelmučiai su grikiais ir svogūnais
Kelmučiai su virtais grikiais, gali pasirodyti labai keistas derinys. Tačiau šie grybai labai skanūs ir čia labiausiai tinka.
Radome šį receptą klaidžiodami interneto portaluose prieš daug metų, net nustebome jį perskaičius ir bijojome mėginti pasigaminti šį patiekalą. Šiai dienai tai vienas iš mūsų mėgstamiausių receptų, kuriuo norėtume pasidalinti su visais skaitytojais.
- virti kelmučiai: 1 stiklinės;
- svogūnai: 1;
- sviestas: 1;
- grikiai: 300 gramų;
Paruošimas:
- Pastebėjimas: Galiu tik pasakyti, kad grybų stiklinėmis nematuoju, tai yra apytiksliai kiekiai. Juos galite visiškai koreguoti pagal save, į didesnę ar mažesnę pusę, pagal tai kaip labiau norisi.
- Pirmiausia virtus kelmučius susmulkiname. Aš pati naudoju tam tokį specialų indą su besisukančiais peiliais, bet puikiai tinka ir mėsmalė. Grybai turėtų būti nedideliais gabalėliais. Arba galite tiesiog labai smulkiai supjaustyti peiliu.
- Uždedame virti grikius.
- Smulkiai supjaustome svogūną.
- Sviestą ištirpiname keptuvėje.
- Pakepiname supjaustytą svogūną. Tam reikalui sunaudojame tik dalį recepte nurodyto sviesto kiekio.
- Kai jau svogūnas apkepa, supilame smulkintus kelmučius.
- Įberiame druskos bei juodųjų maltų pipirų ir kaitiname pamaišydami, kol nugaruoja perteklinis skystis.
- Po to sumaišome su išvirtais grikiais ir įdedame dar sviesto. Patiekiame ir skanaujame!
Komentarai yra išjungti.