Grybų patiekalai yra labai populiarūs. Iš miško grybų pagaminti patiekalai laikomi ypač skaniais, nes turi unikalų skonį ir aromatą. Jie naudojami sriuboms, padažams virti, pyragams, blynams, kompleksiniams garnyrams ruošti.
Norint paruošti visus šiuos patiekalus, labai svarbu žinoti, kiek ir kaip teisingai juos paruošti, nes kiekviena grybų rūšis verdama skirtingai. Makavykai pasižymi puikiu skoniu, lengvu vaisių aromatu ir yra labai vertinami žinovų.
Prieš verdant makavykus, atkreipkite ypatingą dėmesį į jų valymą: atsargiai pašalinkite visas miško šiukšles, spyglius, lapus, kurie gali būti prilipę prie grybų. Grybus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Kiek laiko reikia virti makavykus?
Prieš verdant, supjaustykite didelius makavykus į keletą dalių o mažus palikite tokius, kokie jie yra. Be to, prieš virdami makavykus, išvalytus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-7 minutėms, o tada nupilkite vandenį. Makavykus virkite 25-30 minučių šiek tiek pasūdytame vandenyje ant vidutinės ugnies.
Taip pat skaitykite: Kiek virti baravykus?
Makavykų virimas
Norint išsivirti skanių makavykų mums reikia puodo, kiaurasamčio, peilio, grybų – 300 g, vandens – 1,5 litro, druskos – 1 valg. š.
1. Makavykus išvalykite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
2. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5–7 minutėms.
3. Nupilkite vandenį.
4. Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir suberkite paruoštus grybus. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
5. Nupilkite vandenį. Makavykai yra paruošti tolimesniam naudojimui.