Vištų šlaunelės mango sultyse

Karts nuo karto mūsų namuose tapo labai madinga gerti natūralių vaisių sulčių kokteilius. Geriame iš įvairiausių vaisių, kartais daržovių, bet iki šiol vis dar neturiu įsigyjusi normalios sulčiaspaudės bei vis dar blaškausi kokią ją čia nusipirkus. Noriu, bet neapsisprendžiu. Kadangiu man labai svarbu, jog mūsų namuose visada būtų įvairiausių vaisių, tai kai jie labai labai prinoksta ar būname atsivalgę, tada jau pradedame visaip išsidirbinėti ir ant stalo atsiranda kokteiliai: mangai su apelsinų sultimis, ananasų su melionais ir mėtomis ir dar milijonas visokių variacijų priklausomai nuo metų laikų, prekybos centrų pasiūlymų ir t.t. Todėl natūralu, kad tarp pavykusių kokteilių karts nuo karto “užsirauname” ir ant nepavykusių. Dažniausiai nepavykėlis iškeliauja į vieną vietą, tačiau kartais pamarinuoju juose kokį mėsos gabaliuką ar žuvį. Šį kartą mangas pasirodė, kad ir prinokęs, bet buvo plaušėtas, tad sultys pasiprašė būti negeriamos, tačiau puikiausiai tinkamos marinavimui.

  • Porcijos: 4-6 asmenims

Ingredientai:

  • 6 vištų kulšelės;
  • 4 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiletelės česnako;
  • 4 cm imbiero;
  • 2 nedideli mangai;
  • 1 apelsinas;
  • 1 a.š. maltų čili pipirų;
  • 1/2 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 1/2 a.š. cinamono;
  • 5 kardamonai;
  • 3 gvazdikėliai;
  • didelė sauja šviežios kalendros;
  • 3 v. š. moliūgų aliejaus;
  • druska.

Paruošimas:

  1. Ryte iš apelsino ir mango išspauskite sultis, sumaišykite. Sausoje keptuvėje, šiek tiek patraiškę apkepkite kardamoną, gvazdikėlius, cinamoną. Atvėsinę suberkite į sultis ir išmaišykite kartu su čili ir paprika. Pamerkite vištos šlauneles ir marinuokite kol grįšite iš darbo.
  2. Įkaitintame troškintuve apkepkite su moliūgų aliejumi riekutėmis pjaustytą svogūną, sutraiškytą česnaką ir smulkiai sukapotą imbierą. Išimkite. Į puodą sudėkite nusausintas vištos kulšeles pirmiausia ant odos, kad ištekėtų riebalas. Apkepus grąžinkite atgal svogūnų-česnako-imbiero mišinį.
  3. Morkas supjaustykite stambiomis riekelėmis. Viską išmaišykite. Supilkite mangų sultis (bus apie 1 stiklinę) ir 1/2 stiklinės vandens. Įberkite druską ir įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kepkite 40 minučių.
  4. Pabaigoje apibarstykite smulkinta kalendra.

Aromatas verčiantis iš kojų pasklis po visus namus ir visi tik lakstys aplinkui šaukdami:- kada bus valgyti?! Odelę galima valgyti ir nevalgyti, priklausomai kaip mėgstate. O visa kita nuostabiai skanu, aromatinga ir sultinga.

Vištų šlaunelės mango sultyse
Vištų šlaunelės mango sultyse
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą