Vištiena su orkaitėje keptomis daržovėmis

Mūsų šeima be galo mėgsta orkaitėje keptas daržoves ir tikrai nesvarbu koks metų laikas, nes visada galima rasti tinkančių gražuolių. Mano vyras kartais paprašo paprasčiausiai orkaitėje keptų svogūnų ant skrebučio, nes jie puikia tinka su karštu dubenėliu sriubos. Šį kartą vakarienė su vištiena ir daržovės, kurios yra pačiame gerume šiuo metu Turkijoje.

  • Porcijos: 4 asmenims

Reikia:

  • 8 vištienos šlaunelės;
  • druska ir pipirai;
  • alyvuogių aliejus;
  • 5 česnako skiltelės;
  • 2 dideli svogūnai (naudojau 1 raudonąjį, kitą geltonąjį);
  • 3 morkos;
  • 1 maža kalafijoro galva;
  • 1 saliero šaknis;
  • 2 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1citrina;
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 1 a.š. džiovino čiobrelio.

Gaminam:

  1. Vištienos šlauneles vienoje pusėje įpjauname iki kaulo, na kad taip prasiskėstų ir taip greičiau iškeptų. Apibarstome druska ir pipirais. Įkaitiname keptuvę ir sudedame šlauneles, pirmiausia apkepame odelės pusę kol apskrus ir bus traški apie 5 minutes, tada apverčiame ir apkepiname 3-4 minutes kitą pusę.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180C. Kepimo indą dosniai ištepame alyvuogių aliejumi.
  3. Nulupame morkas, saliero šaknį, bulvę. Supjaustome jas šiaudeliais. Svogūnus nulupame ir supjaustome į 8 dalis. Sudedame daržoves į kepimo indą, apdedame česnako skiltelėm ir kalafijoru. Apibarstome druska ir pipirais, čiobreliu ir raudonėliu. Išspaudžiame citrinos sultis. Gerai pamaišome ir dedame į orkaitę 50 min. Kelis kartus kepant pamaišome. Kai liks 20 min iki kepimo pabaigos, ant viršaus sudėkite vištienos gabaliukus ir baikite kepti.

Pateikite daržoves su 1-2 gabalėliais vištienos. Taip pat galite paruošti šviežių salotų. Skanaus!



Parašykite komentarą