Abrikosų galetė

Abrikosų pyragas (Galettė) ✨ Kadangi abrikosų sezonas jau eina beveik į pabaigą, noriu suskubti ir pasidalinti labai gardžiu pyrago (galettės) receptu būtent su šiais vaisiais. Trapi tešla, gardus migdolinis kremas ir gardūs kepti abrikosai, na, o jei dar valgysite šį pyragą kartu su vaniliniais ledais tai išvis pasaka!⁣

Ingredientai (tešlai):

  • 190 g miltų⁣;
  • 15 g cukraus⁣;
  • žiupsnelis druskos⁣;
  • 142 g šalto sviesto (susmulkinto kubeliais)⁣;
  • 55 g ledinio vandens⁣.

⁣Visus ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą ir pulsuojančiu režimu sumalti iki stambių trupinių. Rankomis suformuokite tešlą į kamuolį – labai svarbu neperminkyti, o tiesiog, kad tešla laikytų formą. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir leiskite pastovėti šaldytuve 45min.⁣

Ingredientai (įdarui):

  • 112 g migdolų miltų⁣;
  • 1 kiaušinis⁣;
  • 4 šaukštai sviesto (kambario temperatūros)⁣;
  • 30 g cukraus pudros⁣;
  • 0,5 a.š. migdolų ekstrakto⁣;
  • 12 abrikosų⁣;
  • 30 g smulkintų migdolų puselių⁣;
  • kiaušinio baltymo plakinio (tešlos aptepimui)⁣.

Į dubenį sudėkite visus migdolų kremo ingredientus ir išmaišykite šluotele. Kremas bus panašus į tirštą tešlą. Ją sudėkite į konditerinį maišelį, kurio pagalba ir paskirstysite kremą ant galetės. ⁣

Surinkimas:

Tešlą iškočiokite į norimo dydžio apskritimą (maniškis gavosi apie 20cm skersmens). Paskirstykite migdolų kremą, palikdami 4cm kraštelį. Sudėkite per pusę perpjautus ir nuplautus abrikosus ant migdolinio kremo, užlenkite tešlos kraštelius. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite migdolais. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 176 °C temperatūros apie 40min. Galite patiekti su vaniliniais ledais.



Parašykite komentarą