Garstyčių padažas su vynu ir grietinėle, prie mėsos

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Garstyčių padažas su grietinėle yra be galo skanus ir greitai pagaminamas. Itin tinka prie mėsos patiekalų. Mano vyras su savo vaikai jį labai mėgsta ir dažnai prašo, kad jį paruoščiau, kai tik sužino, kad vakarienei bus kokie kepsneliai.

O mėsos patiekalą, šiaip jau galima pasirinkti, kokį tik norisi, bet aš parodysiu dar ir skanius kiaulienos nugarinės kepsnius, kurie taip pat verti daugybės pagyrų!

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:
rudas padažas prie mėsos;
baltas grybų padažas;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;
paprastas padažas prie mėsos kepsnio;

Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • kiaulienos sprandinės kepsneliai: 4
  • druska
  • pipirai
Garstyčių padažui:
  • svogūnai: 1 vidutinio dydžio (100 gramų)
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • aliejus: 0,5 valgomojo šaukšto (kepamas sviestas pradedea greit ruduoti bei svilti, tad aliejus nuo to gelbėja)
  • garstyčios: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • sausas baltas vynas: 120 mililitrų
  • grietinėlė: 250 mililitrų (naudoju 15% riebumo)
  • mėsos sultinys: 120 mililitrų
  • druska: šiek tiek
  • cukrus: šiek tiek
  • citrinos sultys: šiek tiek
  • smulkinti krapai: pagal skonį

Paruošimas

  • Pradžioje kiaulienos sprandinės kepsnelius pasūdyk, užberk pipirų ir palik šiek tiek pasimarinuoti.
  • Paskui apkepk keptuvėje iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  • Garstyčių padažas prie mėsos: Įkaitintoje keptuvėje svieste ir aliejuje apkepk smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštėja.
  • Tuomet įpilk vyną ir ant stiprios kaitros kelias minutes patroškink.
  • Po to supilk grietinėlę, sultinį, įdėk garstyčių ir ant nedidelės kaitros patroškink, kol padažas pradės šiek tiek tirštėti.
  • Nuėmęs nuo viryklės įberk šiek tiek druskos, cukraus, įlašink citrinos sulčių ir įmaišyk susmulkintų krapų.
  • Patiek padažą su iškeptais sprandinės kepsneliais ir mėgstamu garnyru. Skanauk!


2 komentarai apie “Garstyčių padažas su vynu ir grietinėle, prie mėsos”

Parašykite komentarą