Paprastas baltas padažas su svogūnais

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai paprastu baltu padažu su svogūnais. Iki šiol buvau įsitikinusi, kad tokį padažą žino visi, bet vieną kartą kai pavaišinau draugės, pasirodė, kad jos tokio tikrai negamina (sakė, kad svogūnų niekada nededa). Ir labai išgyrė tokį skonį. Tad nusprendžiau parodyti, kaip galima nesunkiai paruošti skanų padažą.

Beje, kelis variantus, kaip ruošti baltą padažą jau rodžiau, tarp jų:
baltas padažas su grietinėle;
baltas padažas su grietine;

Receptui reikės:

  • svogūnai
  • pienas
  • miltai
  • mėgstami prieskoniai

Paruošimas

  • Pradžioje smulkiai supjaustyk svogūnus (įmantresniam variantui galite pridėti ir pievagrybių, dažnai labai tinka, bet šį kartą rodau patį paprasčiausią savo variantą) ir apkepkite juos keptuvėje. Gali kepti aliejuje ar svieste, didelio skirtumo nėra.
  • Bekepant užbarstyk mėgstamų prieskonių (aš įprastai mėgstu pridėti baziliko arba kitų žolelių, jeigu padažas tiekiamas prie vištienos patiekalų – labai tinka karis).
  • Bebaigiant kepti svogūnams (arba svogūnams ir pievagrybiams, arba kitiems priedams) užbarstyk keltą šaukštų miltų.
  • Viską maišydamas apkepink ir pilk pieną. Pieno kiekis priklausys nuo to, kokio tirštumo padažo norisi, tad geriau pradžioje įpilti kiek mažiau ir po to dar kartą įpilti, nei iš karto persistengti. Tik turėk omenyje, kad paskui padažas dar šiek tiek tirštės savaime.
  • Palauk, kol pienas užverda, vis pamaišydamas. Štai ir padažas paruoštas.
  • Tiek ir skanauk!


7 komentarai apie “Paprastas baltas padažas su svogūnais”

  1. Atgalinis pranešimas: Baltas grybų padažas - valgome
  2. Atgalinis pranešimas: Rudas padažas prie mėsos - valgome

Parašykite komentarą